Azize Çelik'i kurtaran itfaiye eri: 'O el, umudun eli oldu'

Azize Çelik'i kurtaran itfaiye eri: 'O el, umudun eli oldu'
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in talimatıyla Elazığ depreminin meydana geldiği 24 Ocak gecesi yola çıkan ve sabah saatlerinden itibaren arama kurtarma çalışmalarına katılan İtfaiye Dairesi Başkanlığında görevli 11 personelden oluşan ekip, 2 canlı arama-kurtarma köpeği ve 3 araçla bölgedeki çalışmalarını tamamlayarak Mersin’e döndü.

Elazığ depreminin 17'nci saatinde enkaz altındaki Azize Çelik'e ulaşarak, 1,5 saatlik çalışmayla sağ olarak çıkmasını sağlayan ekipte yer alan Mersinli itfaiye eri Aydın Uysal, depremin simgelerinden biri haline gelen Çelik'in enkaz altından salladığı el için “O eli bizim için umudun eli oldu” değerlendirmesini yaptı. Enkaz altında Azize Çelik'i 10 Nisan'daki düğününe davet ettiğini belirten Uysal, ““Artık biz onunla aileyiz. O bizi oğlu olarak, biz onu annemiz olarak göreceğiz” dedi.

Bölgede arama kurtarma çalışmalarına katılarak 9 vatandaşı enkaz altından sağ olarak çıkarmayı başaran Mersin ekibi, Mersin'e döner dönmez Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'i makamında ziyaret etti. Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Olcay Tok ve İtfaiye dairesi Başkanı Mehmet Bahtiyar Aydın eşliğinde Başkan Seçer ile görüşen ekipte, enkaz altından uzattığı eliyle depremin simgelerinden biri haline gelen Azize Çelik ve oğlu Muhammet'i kurtaran itfaiye eri Aydın Uysal da yer aldı. Buluşmaya, Elazığ'daki çalışmalara katılan arama kurtarma köpeği de yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.