Babalar Günü'nde en büyük dileği çocuğunun yürüyebilmesi

Babalar Günü'nde en büyük dileği çocuğunun yürüyebilmesi
Şanlıurfa’da doğuştan epilepsi hastası olan çocuk, yeterli terapi ve eğitim alabilmek için kendisine uzanacak yardım elini bekliyor.

Eyyübiye ilçesine bağlı Gümüşkuşak Mahallesi'nde doğuştan epilepsi hastası olan 13 yaşındaki Mustafa Akat, yatalak yaşıyor. Değeri 7 bin 700 euro olan robotik tekerlekli sandalye cihazına ihtiyacı olan Akat, cihaz alındığında hareket edebilecek. Doğduğu günden beri tedavi edilen ve bu güne kadar toplam 12 ameliyat geçiren Akat'ın vücuduna 98 dikiş atıldı. Yüzde 100 engelli raporu olan Akat, hayırseverlerden yardım bekliyor. Baba Mükrü Akat, işsiz olduğu için çocuğuna bakamadığını belirterek, yetkililerden yardım talep etti. 

“Çocuğum doğuştan beridir engelli, yardıma ihtiyacımız var”

Babalar Günü'nde güzel bir haber bekleyen Mükri Akat, “Ben 5 çocuk babasıyım. En büyük çocuğum 13 yaşında engelli olan oğlumdur. Çocuğumun hastalığı epilepsi, şarapnel parsı ve skleroz hastasıdır. Çocuğumun omuriliğinde de yamuk olmuş. Amacımız çocuğumun hareket edebilmesi için bir cihaza ihtiyacımız var. İhtiyacımız olan cihaz elektronik değil, yürüteçtir. Tekerlekli sandalye biçiminde bir cihazdır. Maddi imkansızlıklardan dolayı ben bu cihazı alamıyorum. Cihazın maliyeti 7 bin 700 eurodur. Başvurduğumuz bütün merciler olumsuz cevap verdiler. Milletvekilleri, belediye başkanları ve sosyal hizmetler gibi kurumlarla görüştüm ama olumlu bir cevap alamadım.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.