Babayla yaşamak isteyen çocuktan hakime duygulandıran mektup

Babayla yaşamak isteyen çocuktan hakime duygulandıran mektup
İstanbul’da yaşayan Murat B. (45), 2013 yılında boşandığı eşinden olma 11 yaşındaki kızının velayetini almak için velayet değişikliği davası açtı ve hakimden tedbir velayeti talebinde bulundu. Mahkeme bunun üzerine pedagog görüşü istedi.

Uzmanın ‘çocuğun dava sürecinde tedbiren 4 ay babanın yanında kalması çocuğun üstün yararına uygun olabilir' görüşünün aksine mahkeme, talebi reddetti. İzmir'de yaşayan ve babasının yanına taşınmak istediğini belirten 11 yaşındaki I.B.'den ise hakime dokunaklı bir mektup gitti. Mektubunu bir deftere yazan I.B.'nin, “Babam saçlarımı her seferinde farklı örer (internetten bakıp öğreniyor.) Çeşit çeşit yemekler yapar, bana da öğretir (ye ye doyamazsınız.) Babam benim ‘bodyguard'ım” sözleri duygulandırdı.

Ticaretle uğraşan 45 yaşındaki Murat B., 2013 yılında K.Y.'den (39) boşandı ve tek çocukları olan 11 yaşındaki I.B'nin velayeti anneye verildi. Bu sırada İzmir'den İstanbul'a taşınan baba, kızı I.B. 11 yaşına gelince velayet değişikliği davası açtı ve bu süreçte tedbir velayeti talebinde bulundu. Mahkeme, Medeni Kanunun 169. maddesi gereğince tedbir talebi doğrultusunda pedagog görüşü istedi. Pedagog, ‘çocuğun dava sürecinde tedbiren 4 ay babanın yanında kalması çocuğun üstün yararına uygun olabilir' görüşü verdi ancak uzman görüşün aksine tedbir talebi mahkeme tarafından reddedildi. Kızının annesinin yanında mutsuz olduğunu, kendisiyle kalmak istediğini savunan Murat B., kızının velayetini almak için sonuna kadar uğraşacağını ifade ederken, kızı I.B. ise babasının yanında kalmak için hakime bir mektup yazdı. I.B., mektubunda yazdığı “Babam saçlarımı her seferinde farklı örer (internetten bakıp öğreniyor.) Çeşit çeşit yemekler yapar, bana da öğretir (ye ye doyamazsınız.) Babam benim ‘bodyguard'ım” sözleriyle duygulandırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.