Engelli Vatandaşların Şarj Engeli Son Buldu

Engelli Vatandaşların Şarj Engeli Son Buldu
Körfez'de engelli vatandaşlar, ilçenin dört farklı noktasına konulan Engelli Araç Şarj İstasyonu sayesinde akülü araçlarını şarj ederek yollarına...

Körfez'de engelli vatandaşlar, ilçenin dört farklı noktasına konulan Engelli Araç Şarj İstasyonu sayesinde akülü araçlarını şarj ederek yollarına devam edebilecek.

Körfez Belediyesi, "engel tanımayan" vatandaşlara yönelik hayata geçirdiği projelere bir yenisini daha ekledi. Vatandaşların akülü araçlarını şarj edebilecekleri istasyonlar ilçe genelinde Engelliler Derneği ve Körfez Kent Konseyi Engelli Meclisi'nin de verdiği görüş doğrultusunda dört farklı noktada hizmete girdi. Şehir merkezinde gezerken, araçlarının şarjı bittiği için evlerine dönmek zorunda kalan engelli vatandaşlar için yapılan şarj istasyonları, Tütünçiftlik sahil KOBİS yanı, Mimar Sinan Mahallesi Mimar Sinan Camii yanı, Hereke Cumhuriyet Meydanı ile Şehitler ve Demokrasi Meydanı'na yerleştirildi.

İstasyonlarda en az üç adet akülü sandalyeyi şarj edebilecek şarj ünitesi mevcut.

Şarj üniteleri ayrı ayrı 24volt, 24ah ile 55ah arası aküleri kısa sürede şarj edebilme imkanına sahip. Şarj ünitelerinin çıkışları oluşabilecek kısa devrelere karşı korumaya sahip. Şarj üniteleri 1 buçuk metre uzunluğunda ve 3 pinli soket yardımı ile tekerlekli sandalyelere bağlanabiliyor. Ayrıca şarj olurken engelliler USB aracılığı ile telefonlarını da şarj edebilirler.

Konuyla ilgili konuşan yetkililer, "Şarj istasyonlarımız dört noktada hizmet verecektir. Bu dört noktadaki hizmetimizin, engellilerimizin yaşamını kolaylaştırmada, engellilerimizin sosyal hayata katılımını sağlamada önemli bir görev olacağına inanıyoruz" dedi. Dernek ve Engelliler Meclisi üyeleri ise Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ve ekibine teşekkür etti.

Engelli Vatandaşların Şarj Engeli Son Buldu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.