• BIST 8910.2
  • Altın 2238.527
  • Dolar 32.3411
  • Euro 35.1294
  • Adana 18 °C
  • Adıyaman 14 °C
  • Afyon 13 °C
  • Ağrı 4 °C
  • Amasya 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • Antalya 21 °C
  • Artvin 8 °C
  • Aydın 21 °C
  • Balıkesir 18 °C

Bahçeli'den Çakıcı Çıkışı: Demirtaş Kadar Suçlu Değil, Serbest Bırakılmalı

Bahçeli'den Çakıcı Çıkışı: Demirtaş Kadar Suçlu Değil, Serbest Bırakılmalı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün ziyaret ettiği Alaattin Çakıcı ile ilgili çarpıcı ifadeler kullandı. Gazetecilerle bir araya gelen Bahçeli yeniden af konusunu gündeme getirdi ve Alaattin Çakıcı üzerinden örnekler verdi. Bahçeli şunları söyledi: Bir uyarıda bulunmak v.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün ziyaret ettiği Alaattin Çakıcı ile ilgili çarpıcı ifadeler kullandı.

Gazetecilerle bir araya gelen Bahçeli yeniden af konusunu gündeme getirdi ve Alaattin Çakıcı üzerinden örnekler verdi.

Bahçeli şunları söyledi:

Bir uyarıda bulunmak vatani bir görevdir. Bu ve buna benzer konular üzerinde düşündüğünüz zaman bir uyarıda bulunmak vatani bir görevdir. Kabul edilir, edilmez. İngiltere'ye giderken Sayın Cumhurbaşkanı 'Bizim gündemimizde yok.' dedi. Olabilir. AK Parti'nin gündeminde böyle bir konu olmayabilir ama ben ayrı bir tüzel kişiliğim. Bir siyasi kimlik taşıyan parti olarak ülkenin sorunlarını dikkate alarak bazı konuları düşünmek ve kamuoyu ile paylaşmak benim görevimdir.

Bahçeli, dün Çakıcı'yı kaldırıldığı hastanede ziyaret etmişti.

"SIKIŞIKLIKTAN 3 KİŞİ BİR ARADA YATIYOR"

Biz 'Tedbir alın' diyoruz. Bu insanlar yarın birilerinin tahriki ile birtakım olaylara sebebiyet verirlerse, birçok olay da birbirlerini tamamlayarak zincirleme gelişirse Türkiye ne hale gelir? Türkiye'nin batmasını isteyen insanlar bu yangından, bu felaketten memnun kalır. Türkiye'de istikrar olsun, evlatlarımız paramparça olmasın düşüncesinde olan insanlar da bu tedbirlerin alınmasını ister. Bu tedbirleri almak hangi yönde olacaksa onu yapsınlar ama biz bir konuda dikkat çekiyoruz. Bayrampaşa Cezaevinin fotoğraflarını bulun. Orada yangınlar, kendi kendini yakanlar, hep örgüt diliyle konuşmanın sonucunda olan şeyler. Şimdi de aynı şeyler olsa ne olur? Affedilmesi mümkün olmayanların dışındakiler düşünülebilir mi? Eğer düşünülürse bazı adımlar atmak lazım.

Efendim atmazsanız o zaman birileri bir adım attığında Türkiye onunla meşgul olur. Ne yapacaksınız. Bir tedbir alacaksınız. İçeriden gelen bilgiler çerçevesinde söylüyorum, yakınları ziyaret ediyor, diyorlar ki 'Sayın Genel Başkanım sıkışıklıktan üç kişi bir yatakta yatıyor, sekiz saat. İkinci sekiz saatte bir başka üç kişi, üçüncü sekiz saatte bir başka üç kişi.' Böyle bir cezaevi hayatında bir tanesi battaniye yaksa, bir tanesi ranzayı kırsa, bir diğeri iki gardiyanı tutsa... Orada bizim elimizdeki telefonlardan daha iyi iletişim var. Cezaevinde telefon kullanıyorlar mı bilmiyorum ama iletişim ağı açısından cezaevlerinde eski güvercinler uçuyormuş gibi. Birden uçar. Bayrampaşa'da, Ankara Ulucanlar'da başlayan bir olay 20 cezaevine birden yayıldı. Bunu incelemek lazım. Biz bunlardan uyararak yola çıkıyoruz. Meclis de kapandı ama başka bir çare bulmak lazım."

"AF TASARISI VEREBİLİRİZ"

"Af konusu seçim beyannamesinde de olacak mı?" sorusu üzerine Bahçeli, "Biz parti olarak Mecliste temsil edildiğimiz vakit yapabileceklerimizi açıklıyoruz beyannameden çok. Sanıyorum af ile ilgili olarak da bir tasarı, çok yönlü bir tasarı verebiliriz. Ama Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hayata geçtiğinde bunu yapacak unsurlar daha farklı olabilir." diye konuştu.

"DEMİRTAŞ KADAR SUÇLU DEĞİL"

Yeraltı dünyasının ünlü ismi Alaattin Çakıcı'nın birk an öne serbest bırakılması gerektiğini belirten Bahçeli "Çakıcı, Demirtaş kadar suçlu değildir. Benim ülküdaşımdır" ifadelerini kullandı.

Bahçeli'den Dolar Kuru Yorumu: 2001'de Hedef Ecevit'ti, Şimdi ErdoğanBahçeli'den Dolar Kuru Yorumu: 2001'de Hedef Ecevit'ti, Şimdi Erdoğan 2018 ERKEN SEÇİM HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2002 Haber Sitesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 533 02 62 Faks : 0212 210 34 00