Bahçeli'den Ohal Çıkışı: Kaldırmaya Teşebbüs Etmek Cinayet Ve Gafilliktir

Bahçeli'den Ohal Çıkışı: Kaldırmaya Teşebbüs Etmek Cinayet Ve Gafilliktir
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Koro halinde 'OHAL kalksın' diyenler, kaosa alkış tutan, kripto damara göz kırpan şuursuz ve sorumsuz zihniyetlerdir. Normal şartlarda değiliz ki OHAL'i kaldıralım. Tehdit geçmedi ki OHAL'e son verelim. CHP'sinden TÜSİAD'ına, AB'sinden BM'ye kadar OHAL'e karşı gelenler, öncelikle Türk milletinin beka meselesini kavrayamayan, kavramak gibi dertleri de olmayan maksatlı çevrelerdir." dedi.

İşte Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkanlar:

"POLİSLERİMİZE VERİLEN TEMSİL TAZMİNATI ARTIRILSIN"

Bahçeli, " Polis olmak zordur, gece gündüz millet için çırpınmayı, devlet için çalışmayı gerektirir. Mangal gibi yürek ister. Türk polisi, vatana millate cevval bir sadakat, asalet numunesi, hakikate dikkat göstererek 173 yılı geride bırakmıştır. Türk Polis Teşkilatı ile haklı olarak övünüyoruz. Üzerimize düşeni yapacağımızın sözünü veriyorum. Hangi zorluklarla, engel ve engellemelerle mücadele ettiklerinin farkındayız. Görevdeki ve emekli polislerimizin sosyal taleplerinin gerçekleşmesi için her görevi üstleneceğiz. Polislerimize verilen 100 lira temsil tazminatının artırılmasını talep ediyorum. Polislerimizin kimseye muhtaç olmadan yaşayacakları bir hayata erişmelerini sağlamalıyız. Şunu unutmayalım, asıl polis, asıl hakim ve savcı insanın kendi vicdanıdır. 15 Temmuz'da FETÖ'nün hain darbe girişimi sırasında Gölbaşı Polis Özel Harekat'ta şehit olan şehitlerimiz başta olmak üzere tüm polis teşkilatımızın günün kutluyorum ve en içten saygı ve sevgilerimle selamlıyorum."dedi.

"BU ŞEREFSİZ EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILMALI"

Osmangazi Üniversitesi'ndeki katliama değinen Bahçeli, "Osmangazi üniversitesine görevlendirilmiş kara şahış, akademisyenlerimizi katletmiştir. Olayın önü ve arkası dikkate alınduığında üzüntümüz kadar kaygımızda büyümektedir. Görevleri başında uğradıkları saldırıyla yaşamını yitiren kardeşlerimize rahmet diliyorum. Üniversite hayatı tartışmalı, şahsiyet ve ahlakı sancılı, sosyal ve beşeri hayatı sakat ve alçak bir anda gündeme yerleşmiştir. Önüne gelene, kafasını taktığını, mesnetsiz iddialarla FETÖ'cü diye suçlayan cani, üniversitede korku haline gelmiştir. 4 ailenin umut ve hayallerini söndüren şerefsiz en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Üniversite yönetiminin katil ile ilgili akıl sağlığı yerinde değildi açıklaması özrü kabahatinden büyüktür. Madem akıl sağlığı yoktu neden gerekli önlemler alınmadı. Akli dengesi yerinde olmayan birinin ihbarlarına ihtimam gösterilmesi bir bakıma suç ortaklığı değil midir? Akli dengesi olmayan, ar damarı çatlak bir şahsın ne işi vardır üniversitede? Görevden alacak basiret hangi hallerde gösterilecektir? Üniversitede ilim ve irfanın omuz üstünde olunması gerekirken, taburların omuza alınması nasıl açıklanacaktır. Bu şahsın kripto FETÖ'cü olduğu herkesin dilindedir. Kim kime belge olmadan FETÖ'cü diyorsa onlarda bir kuyruk acısı, karanlık bir açık var demektir. FETÖ'cü olduğu konusunda birçok emare bulunan şahıs üniversiteye gölge düşürmüştür. Suç ve suçluya ön açanlar gizlenemeyecek kadar nettir. Sosyal medya zeminleri üzerinden ona bunu FETÖ'cü, çeteci gösteren, fitne yayan kim var ya lokması haram, ya da kripto damarı hafiyedir. Bunlar FETÖ'nün hedefleri için gizli bir faaliyet içindedir.

"FETÖ'NÜN KRİPTO DAMARI İMHA EDİLMELİ"

FETÖ'nün kökünün kurumasına destek verir gibi görünüp takoz koyan da bunlardır. Bunlara aldanmayın, kanmayın. Bu engelin kaldırılması vatan ve millet görevidir. FETÖ'nün kripto damarı son derece faal ve aktiftir. Kripto damarın tam manasında deşifresi ve imhası çok acil bir ihtiyaçtır. FETÖ ile mücadelede Devlet aklı devrede midir? FETÖ ile mücadelenin konsepti hazırlanmış mıdır? Milli hedefleri, hukuki sınırları berrak bir şekilde belirlenmiş midir? FETÖ'cülüğün berrak bir tasviri yapılmış mıdır? Hangi tedbir yöntemiyle yok edilecektir? Bu sorularıma verilecek cevaplar FETÖ ile mücadelede istikamet çizecektir. Bize göre FETÖ'cülüğün alametleri, Bylock kullanmış, bu uygulamaya gerek duymuş olmak, köleliğe tamam demek, terör örgütünün emellerine katkı vererek hıyaneti diri tutmak, vatanı parçalama planlarının içinde yer almaktır. FETÖ yıllarca devlet ve toplumla iç içe geçmiştir. Kazınarak, koparılarak atmak gerekmektedir.

"OHAL'İ KALDIRMAYA TEŞEBBÜS ETMEK GAFİLLİKTİR"

OHAL'in devam etmesi gerekmektedir. OHAL kalksın diyenler şuursuz zihniyetlerdir. Tehdit geçmedi ki OHAL kalksın. CHP'den TUSİAD'a OHAL kalksın diyenler durumu kavrayamamış çevrelerdir. OHAL'i kaldırmaya teşebbüs cüretkar bir gafilliktir. CHP yönetimi köprüye gelmeden geçmeye çalışacak kadar akıl yoksunudur. Biz tüneli gördüğümüz gibi üzerimize gelen treni de ön görüyoruz. OHAL'in sürmesi milli bir zorunluluktur. OHAL bitmedi, bitmemeli, bitemez. Türkiye yükselecektir, buna hiçbir hain, hiçbir işbirlikçi engel olamayacaktır."

DOĞU GUTA'DAKİ SALDIRIYI KINIYOR, LANETLİYORUM"

"Doğu Guta ve çevresinde katliam yaşanmaktadır. Esed rejimi çocuklara kimyasal silahlarla saldıracak kadar kontrolden çıkmıştır. Şam hesabı sorulması gereken bir insanlık suçu işlemiştir. Suriye topraklarında 11. yüzyılda haçlılar ne yaptıysa, Esad daha ileri taşımıştır. Doğu Guta'daki saldırıyı kınıyor, lanetliyorum. Parmağı olanlar doğduklarına pişman edilmelidir. İnsanlık dışı saldırıların tevhili yoktur. Masumlara sarin gazı ile saldırmanın hiçbir sebebi açıklaması olamaz. Suriye'nin geleceğine Suriyeliler karar vermelidir.

"SIRTLARINI NEREYE YASLARSA YASLASINLAR KAFALARINI EZMEK BORCUMUZ"

3'lü bir mekanizma kurulması konusunda anlaşıldı. PYD'ye binlerce TIR silah gönderen ABD masa dışında bırakılmıştır. Bölgesel istikrar için terörle mücadele kapsamında TSK operasyon yapmış bölgenin sahiplerine geri vermiştir. Süren operasyonlar sivil hassasiyeti en üstte tutmaktadır. Türkiye, İran ve Rusya, Soçi'de üst düzey toplantılar düzenlemiştir. Yaşanan sivil kayıpların engellenmesini isteyen Türkiye büyük bir yol almıştır. Zirve sonrası açıklamada, Suriye'nin toprak bütünlüğü konusundaki tavır oldukça değerlidir. Görüşümüz bu yöndedir. Suriye'deki teröristler sadece Türkiye için değil, bölgedeki tüm ülkeler için tehdittir. Suriye ve Irak'ın toprak bütünlüğünü kazanması Türkiye'nin beka meselesidir. Esad'ın katliamından bize ne deme lüksümüz yoktur. Sırtlarını nereye yaslarlarsa yaslasınlar kafalarını ezmek borcumuzdur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.