Bahçeli'den Yunanistan'a sert tepki

Bahçeli'den Yunanistan'a sert tepki
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yunanistan’la yaşanan gerilime ilişkin, "Bir yanda Türkiye’yle Almanya’da müzakere masasına oturan Yunanistan’ın diğer yanda arasında deniz sınırı olmayan Mısır’la geçersiz ve yok hükmünde bir anlaşma imzalaması ahlaksız bir tertiptir" dedi.


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Son dönemlerde Türkiye'ye direkt tesir eden iç ve dış sorun alanlarının ivme kazandığı, bununla birlikte içerik ve istikametinde tehlikeli değişimler yaşandığının gözlenmekte olduğunu vurgulayan MHP lideri Bahçeli, küresel ve bölgesel tansiyondaki artış kaygı verici seviyede olduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti:

"Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta yaşanan feci patlama hem söz konusu ülke siyasetini hem de bölgesel dinamikleri olumsuz yönde etkilemiştir. 158 insanın öldüğü ve sayıları 6 bine yaklaşan insanın yaralandığı Beyrut Limanı'ndaki menfur patlama son dönemlerin en ağır felaketlerinden birisi olmuştur. Lübnan'daki patlamanın bir sabotaj mı yoksa bir ihmal mi olduğu yapılan araştırma ve analizlerin hitamında netleşecektir. Bu kadar vahim bir olayla pençeleşen Lübnan'ın adeta bir yerlerden düğmeye basılmışçasına karışması, halkın sokağa dökülüp hükümetin istifasına kadar ulaşan zincirleme krizlere maruz kalması vaka-i adiyeden bir durum sayılamayacaktır. Lübnan'daki her sorun Suriye'yi, İran'ı, Irak'ı, Ürdün'ü, İsrail'i, Kıbrıs'ı, Türkiye'yi ve hatta dünyayı etkileme kapasitesine sahiptir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.