Yaz Sonrası Yıpranan Cilt İçin Tüyolar

Yaz Sonrası Yıpranan Cilt İçin Tüyolar
Yazın son bulması ve sonbaharın gelmesi ile hava gibi cildin ihtiyaçları da mevsimlere göre değişiyor.

Yazın son bulması ve sonbaharın gelmesi ile hava gibi cildin ihtiyaçları da mevsimlere göre değişiyor. Dermatoloji Uzmanı Dr. Nilsu Gençyılmaz, pürüzsüz bir cilde sahip olmak için yapılması gerekenlerden bahsetti.

Yaz aylarında deniz ve güneş tatili nedeni ile ciltte yaşlanma ve lekelenme problemleri gözlenir. Yazın son bulması ve sonbaharın gelmesi ile hava gibi cildin ihtiyaçları da mevsimlere göre değişiyor. Medicana Çamlıca Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Nilsu Gençyılmaz, derin güneş lekelerinden kurtulmak için yapılması gerekenlerden akne tedavisine, cilt kuruluğunun tedavi yöntemlerinden dudak çatlamasına kadar birçok konuda tavsiyelerde bulundu.

Yaz sonrası oluşan derin güneş lekelerinden kurtulmak için C vitamini içeren ürünlerin kullanılması uyarısında bulunan Dr. Nilsu Gençyılmaz, "Yaz sonrası oluşan çiller ve güneş lekelerinden kurtulmak için profesyonel C vitamini ürünleri kullanarak başlayabilirsiniz. Bunun yanında PRP ve mezoterapi ürünlerinin dermapenle uygulanması hem yüzeysel lekelerinizden kurtulmanıza hem sağlıklı pürüzsüz bir cilde sahip olmanızı sağlayacaktır. Derin güneş lekeleriniz içinde dermatoloğunuzla lazer tedavileriyle çözüm bulabilirsiniz. Pürüzsüz çekici bir cilt için bu sonbahar eksfoliasyon ile ölü deri hücrelerinizi parçalamak için haftada 1 veya 2 kez yumuşak peeling kullanarak gözeneklerinizi açın. Göz çevresindeki derimiz hassas olduğu için kaçınmaya özen gösterin" diye konuştu.

"Sonbahar için yağ bazlı bir yüz nemlendiricisi kullanın"

Cilt kuruluğunun önüne geçmek için nemlendirici kullanılması gerektiğini ifade eden Dermatoloji Uzmanı Dr. Nilsu Gençyılmaz, "Sonbaharın getirdiği kurulukla mücadele etmek için doğru nemlendirici ürünleri seçmeye özen gösterin. Cildin yüzeyindeki kayıp nemi yerine koymak için seçeceğiniz nemlendiriciler epidermal hücre döngüsünü hızlandırarak kayıp nemi normale dönmeye teşvik edecektir. Sonbahar için yağ bazlı bir yüz nemlendiricisi kullanın. Hassas ciltler için, cildi tahriş etmeyecek ancak nemi tutan zengin yağ bazlı nemlendiriciler tercih edin. Yağlı cilt tipiniz var ise su bazlı ürünleri kullanmanız gerekir. Hemen hemen herkesin yazın sandalet tarzı ayakkabılardan ayak tabanı sertleşir ve kabalaşmış ayak tabanı için üreli kremler kullanarak ayak tabanınızı yumuşatabilirsiniz" dedi.

Akne tedavisine başlamak için en uygun zaman

Bulutlu havalarda ultraviyole ışınların etkisinin devam ettiğini ve sabahları evden çıkmadan önce güneş koruyucu kullanılması gerektiği yönünde tavsiyelerde bulunan Gençyılmaz, "Yaz bitti güneş etkisini kaybetti diye düşünmeyin, unutmayın bulutlu yağmurlu havalarda da ultraviyole ışınların etkisi devam etmekte. Bu nedenle her sabah evden çıkmadan önce en az 15 SPF içerikli güneş koruyucu kullanın. Dudaklarınıza da çatlamasını önlemek için hipoallerjenik güneş koruyucu içeren balm kullanın" ifadelerini kullandı.

Dr. Gençyılmaz, akne tedavisine başlamak için en uygun zamanın olduğunu da vurgu yaparak, şöyle konuştu: "Akne veya sivilce bazı kişilerde yazın sıcak nemle daha kötüye gidebilir. Akne tedavisine başlamak için en uygun zaman ve dermatoloğunuz kontrolünde A vitamini türevi ilaç ve krem tedavisine başlayabilirsiniz. Dermatoloğunuza yaz sonrası değişmiş benlerinizi göstermeyi unutmayın. Cildiye uzmanı tarafından yapılan ben muayenesi ve kendi kendinize benlerde nelere bakmanız gerektiğini öğrenin".

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.