Bakan Ağbal: “Kamuda 3 Milyon 528 Bin Kişi Çalışıyor”

Bakan Ağbal: “Kamuda 3 Milyon 528 Bin Kişi Çalışıyor”
Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yayınlanan istatistiğe göre kamuda toplam 3 milyon 528 bin kişinin çalışıyor.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yayınlanan istatistiğe göre kamuda toplam 3 milyon 528 bin kişinin çalıştığını açıkladı.

TBMM Genel Kurulunda devam eden 2016 Yılı Bütçe Kanun Tasarı görüşmelerinde, kamu çalışanlarının sayısı veren Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yayımlanan en son istatistiğe göre; kamuda kadrolu 2 milyon 894 bin 91 personel çalışıyor, sözleşmeli personel sayısı 149 bin 133, sürekli işçi sayısı 328 bin 701, geçici işçi sayısı 35 bin 892, geçici personel sayısı 22 bin 741, diğer personel sayısı 97 bin 500. Kamuda toplam, en son yayımlanan istatistiğe göre 3 milyon 528 bin kamu çalışanı bulunmaktadır" dedi.

"ALLAH BİR DAHA BİZİ BÖYLE GÜNLERLE İMTİHAN ETMESİN"

Muhalefet milletvekillerinin "IMF borcu bitti, sanki başka borç yok mu?" şeklindeki sorusuna cevap veren Bakan Ağbal, "Bir ülke mali olarak ne zaman batağa düşerse o zaman borç alabileceğiniz tek bir kaynak vardır, o da IMF. Bir ülkenin mali açıdan çöküp çökmediğini o ülkenin IMF'den borç alıp almadığından anlarsınız. 2002 yılında, IMF dışında bu ülkenin borç alabileceği hiçbir uluslararası banka, kuruluş kalmadığı için IMF programı çerçevesinde IMF'den kaynak kullanılmıştır ama bugün, Türkiye borç dinamikleri açısından güçlüdür, herhangi bir şekilde gerek içeriden gerekse dışarıdan bir kaynak aradığı zaman da kaynağı bulabilmektedir. Dolayısıyla, IMF borcuyla diğer normal banka borcunu birbirine karıştırmayın. Allah bir daha bizi böyle günlerle imtihan etmesin" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.