Bakan Akar: 'PKK, PYD, YPG aynıdır'

Bakan Akar: 'PKK, PYD, YPG aynıdır'
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Münih Güvenlik Konferansı'nda yaptığı konuşmada, "Unutulmamalıdır ki PKK, PYD, YPG aynıdır. Bu nedenle YPG terör örgütünün bölgeden çıkarılması hudutlarımızın ve halkımızın güvenliği açısından en önemli konudur" dedi.

Almanya'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen 55. Münih Güvenlik Konferansı'na Türkiye'yi temsilen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar katıldı. Münih Güvenlik Zirvesi kapsamında gerçekleştirilen DEAŞ'la mücadele toplantısına katılan Akar, ABD, Almanya, Fransa ve İngiltere savunma bakanlarının da bulunduğu toplantıda, Türkiye'nin terörizmin her çeşidiyle mücadele ettiğini, bundan sonra da mücadeleye devam edeceğini vurguladı.

Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatlarında 3 binden fazla radikal DEAŞ üyesi teröristin etkisiz hale getirildiğini belirten Akar, "ABD'nin Suriye'den çekilmesinden sonra oluşacak boşluk teröristler için güvenli bölge haline gelmemelidir" diye konuştu. DEAŞ ile mücadele kapsamında Türkiye'de konuşlu koalisyon kuvvetlerinin hava harekatları düzenlediğini hatırlatan Akar, bunun da Türkiye'nin DEAŞ ile mücadelede verdiği desteğe iyi bir örnek olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.