Bakan Akar: 'Türkiye, Azerbaycan'ı desteklemeye devam edecek'

Bakan Akar: 'Türkiye, Azerbaycan'ı desteklemeye devam edecek'
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İngiltere merkezli "The Centre for British-Turkish Understanding (CBTU)" tarafından internet üzerinden düzenlenen "Değişen Küresel ve Bölgesel Güvenlik Ortamında Türkiye" başlıklı programa katıldı.

Video telekonferans şeklinde gerçekleşen programda Türkiye ile İngiltere arasındaki bağların çok köklü olduğunu kaydeden Bakan Akar, "Pek çok küresel konuda aynı veya benzer pozisyonlara sahibiz. Ekonomik ilişkilerimiz de kapsamlı. Savunma sanayi alanındaki işbirliğimiz umut verici" dedi.

Bakan Akar, Brexit'ten sonra İngiltere-Türkiye ilişkilerin ve stratejik ortaklığının ortak riskler ve yeni işbirliği fırsatları konusunda eskisinden daha uyumlu olacağına inandığını aktardı.

"Beyin ölümü iddialarının aksine..."

NATO'nun rolünün her zamankinden daha hayati olduğuna inandıklarını belirten Bakan Akar, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'ın ittifak hakkındaki "beyin ölümü gerçekleşti" ifadesine atıfta bulunarak, "Beyin ölümü iddialarının aksine, NATO çeşitli ve yeni ortaya çıkan tehditlere başarılı bir şekilde uyum sağlamaya ve büyümeye devam etti. Türkiye geçmişte olduğu gibi bu uyumu güçlü bir şekilde desteklemeye devam edecektir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.