Bakan Akar'dan sert tepki: Yunanistan hukuka uygun davranmalı

Bakan Akar'dan sert tepki: Yunanistan hukuka uygun davranmalı
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ege'de hiçbir şekilde Türkiye'nin hakkını çiğnetmeyeceklerini vurgulayarak, "Ne dünyada ne de tarihte karasuları 6 mil, hava sahası 10 mil olan bir ülke var. Böyle bir garabetle karşı karşıyayız. Bunu dahi bir doğruymuş gibi dünya kamuoyuna tanıtmaya çalışıyorlar. Bu konudaki hakkımızı hukukumuzu savunuyoruz” dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Milli Savunma Bakan Yardımcıları Yunus Emre Karaosmanoğlu ve Muhsin Dere ile birlikte Roketsan'ı ziyaret etti. Burada bir konuşma yapan Bakan Akar, Roketsan'ı "olmazsa olmaz kuruluşlardan biri" olarak nitelendirerek, kuruluşun önemli projeleri hayata geçirdiğini ifade etti.

Bakan Akar, gelişen harp araç ve gereçleriyle Türk Silahlı Kuvvetleri'nin etkin, caydırıcı ve saygın özelliğinin daha da arttığını aktardı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kahramanlık ve fedakarlıklarının dünyaca bilindiğine dikkat çeken Bakan Akar, ileri teknoloji ürün silah araç ve gereçlerle kahramanlık ve fedakarlıkların çok daha etkili ve olumlu sonuçlar doğuracağını bildirdi. Bakanlık olarak yerli ve milli savunma sanayiinin daima yanında olduklarını söyleyen Bakan Akar, "Karada, denizde, havada Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kullandığı yerli ve milli çok sayıda silah, araç, gereç ve mühimmat var. Bu, bizler için ayrı bir moral ve motivasyon kaynağı. Bundan dolayı emeği geçenlere teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.