Başkan Çelikbilek: “Hedefimiz 2019 Yılında Planlı Ve İmarlı Bir Beykoz’a Kavuşmak”

Başkan Çelikbilek: “Hedefimiz 2019 Yılında Planlı Ve İmarlı Bir Beykoz’a Kavuşmak”
Beykozluların yıllardır tamamlanmasını beklediği mülkiyet, plan ve imar çalışmaları sonuçlanıyor.

Beykozluların yıllardır tamamlanmasını beklediği mülkiyet, plan ve imar çalışmaları sonuçlanıyor. Mülkiyet sorunu 125 bin kişiye tapusuna kavuşturan 2/B yasasıyla tarihe karışırken, etaplar halinde çıkan planlarla artık Beykozlular düzenli şehir hayatına kavuşuyor. Çalışmalarla ilgili bilgi veren Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, "Hedefimiz 2019 yılında planlı ve imarlı bir Beykoz'a kavuşmak" dedi.

2/B konusunda Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek'in Özel Proje Alanı formülü doğrultusunda hükümet ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği destek, ilçede nesiller boyu beklenen tarihi çözümü getirdi. 125 bin ilçe sakini 2/B ile tapularına kavuşurken, ilçenin tamamını kapsayan imar planı hamlesi sonuçlarını vermeye başladı.

1'inci etaba imar çıktı

Çiğdem Mahallesi'nin tamamını, Soğuksu, Çubuklu, Rüzgarlıbahçe ve İncirköy Mahallelerini de kapsayan 1'inci Etap İmar Planları tamamlandı. İlçede yerinde dönüşümün de öncüsü olacak bu adımla depreme dayanıklı, güçlü ve yeni konutların yapımına artık başlanabilecek.

İlçeye özgü planlar vatandaşlarla yapıldı

Beykoz Belediyesi'nin kararlı bir şekilde yürüttüğü imar planı çalışmalarıyla ilçe etap etap planlı, nizami ve modern kent ihtiyaçlarının karşılandığı bir yapıya dönüşüyor.

Sağlıklı ve planlı bir kent oluşumu için, Belediye bünyesinde kurulan Proje ve Planlama Bürosu, sahada halkın kabulü ve bürokraside de ortak aklı gözeterek ilçeye özgün ve yerli planlar hazırladı.

İmar planları ve kentsel yenileme girişimlerinde Beykoz Belediyesi, ilçe sakinlerini memnun edecek, azami katılım ve asgari mağduriyet ilkesiyle çalışıyor.

"2019'da planlı ve imarlı Beykoz olacak"

Beykoz'un geleceğinin oldukça parlak olduğunu belirten Başkan Yücel Çelikbilek, "İlçenin mimari ve kent çehresini oluşturacak 1/5000'lik ve 1/1000'lik planları sahada hazırladık, sit kanunu çerçevesinde Boğaziçi ön görünüm ve geri görünüm sınırlarını koruyan kurum ve kuruluşlarda onay aşamalarını bekliyoruz. Kurumlar arası işleyiş, planların onaylanmasını ve imarın hayata geçmesinde süreci uzatıyor. Hedefimiz 2019 yılında planlı ve imarlı bir Beykoz'a kavuşmak" dedi.

Beykoz Belediye Meclisi ve İBB Meclisi'nden geçen planlar, Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'na, oradan da Kültür Varlıkları Koruma Kurulu'na gönderiliyor. Plan bu kurullarda onaylanmasının ardından yine İBB Meclisi'ne geliyor.

Kentsel yenileme çalışmaları

Yılların getirdiği imar sorunu nedeniyle yeni yapıların inşa edilemediği ve mevcut binalarında büyük oranda ömrünü tamamladığı ilçede vatandaşların depreme dayanıklı ve sağlam konutlarda yaşaması için kentsel yenileme proje hazırlıkları da sürüyor.

Kentsel yenileme çalışmalarında "Yerinde Dönüşüm" ilkesiyle hareket eden Beykoz Belediyesi, ilçenin sosyal doku ve değerlerini koruyan, geleneksel komşuluk kültürünü gözeten, sürdürülebilir çevreye, mevcut doğaya ve yeşile saygılı projelere onay verecek.

Başkan Çelikbilek: “Hedefimiz 2019 Yılında Planlı Ve İmarlı Bir Beykoz’a Kavuşmak”

Başkan Çelikbilek: “Hedefimiz 2019 Yılında Planlı Ve İmarlı Bir Beykoz’a Kavuşmak”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.