Bakan Albayrak, İVME Finansman Paketi'nin detaylarını açıkladı

Bakan Albayrak, İVME Finansman Paketi'nin detaylarını açıkladı
Kamu bankaları öncülüğünde hammade ve ara malları üretimi, makine imalatı ve tarım alanlarını kapsayan İVME Finansman Paketi’nin ayrıntıları açıklandı. Paket ile birlikte bu yıl sonuna kadar toplamda 30 milyar liralık destek sağlanacak. Kredi paketinde enflasyon ve DİBS endeksli olmak üzere 2 farklı faiz seçeneği sunulacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İleri, Verimli, Milli Endüstri (İVME) Finansman Paketi'nin detaylarını açıkladı. 3 kamu bankası Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'ın öncülüğünde oluşturulan paket ile ihracata katkı sağlayan sektörler desteklenecek. 

Söz konusu paketin detaylarını paylaşan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, konuşmasına “Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren ekonomide kapsamlı değişim hedefimizi her platformda ifade ettik. Bu hedef doğrultusunda; stratejilerimizi sizlerle paylaştık. YEP'te cari açığın düşürülmesi amacıyla ilaç, petrokimya, kimya, enerji, makine teçhizat ve yazılım sektörlerini öncelikli yatırım yapılabilir alanlar olarak belirlemiştik.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.