Karpuzun Kilogram Fiyatı 1,5 Tl’ye Kadar Düştü

Karpuzun Kilogram Fiyatı 1,5 Tl’ye Kadar Düştü
Kütahya'nın Aslanapa ilçesinde 15 gün önce kilogramı 5 ile 7 TL arasında satılan karpuz fiyatlarının Antalya'dan getirilen karpuzlarla 1, 5 TL'ye kadar...

Kütahya'nın Aslanapa ilçesinde 15 gün önce kilogramı 5 ile 7 TL arasında satılan karpuz fiyatlarının Antalya'dan getirilen karpuzlarla 1, 5 TL'ye kadar düşmesi vatandaşı sevindirdi.

10 yıldır pazarcılık yaptığını belirten Aslanapa Yalnızsaray mahallesinden Muammer Ekin, yaptığı açıklamada, "Karpuz fiyatları düşmeye başladı. Şu anda kilogramını 1,5 TL'ye kadar satıyoruz. Ürün bollaştıkça dahada düşmesini bekliyoruz. Ramazan ayında Antalya karpuzunun piyasaya girmesiyle 15 gün önce kilogramı 5 TL" ye satılan karpuz, vatandaşımızın alabileceği seviyeye düştü. Tatlı alama imkanı bulamayan vatandaşlarımız için karpuz iyi bir altarnetif oldu. Sağlık yönünden karpuz özellikle Ramazan ayında çok daha faydalı. Besleyici özelliğe sahip olan karpuzu sahurda tüketebilirsiniz. Sahurda karpuz tükettiğiniz zaman daha az susayıp, daha geç acıktığınızı fark edeceksiniz. Bir kalın dilim karpuzun kalorisi tatlılara göre çok daha düşüktür. Bu nedenle karpuz diyet listelerinde de yer alır. Aynı şekilde, Ramazan ayında ağır tatlılar tüketmek yerine karpuz tercih edilmelidir" ifadelerini kullandı. (YD-EFE)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.