Bakan Çavuşoğlu: 'Gerginliğin sorumlusu Türkiye değil Yunanistan'dır'

Bakan Çavuşoğlu: 'Gerginliğin sorumlusu Türkiye değil Yunanistan'dır'
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Doğu Akdeniz’le ilgili gelişmelere ilişkin, “Gerginlik arttı. Gerginliğin sorumlusu Türkiye değil Yunanistan’dır. Biz faaliyetlerimizi başlatmak için 2018 yılına kadar sabırla bekledik. Yunanistan’ın Mısır’la anlaşması iyi niyetle bağdaşmaz. Oruç Reis gemimize taciz gibi adımlar karşılığını alır” dedi.


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsviçre Dışişleri Bakanı Ignazio Cassis'in daveti üzerine İsviçre'ye gerçekleştirdiği resmi ziyaretinde mevkidaşı ile basın toplantısı düzenledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Doğu Akdeniz'de yaşanan gerginliği ilişkin, “Maalesef gerginlik arttı ama bu gerginliğin sorumlusu Türkiye değil Yunanistan'dır. Biz sondaj faaliyetlerimizi başlatmak için 2018 yılına kadar sabırla bekledik. Oysa hem Yunanistan hem de Rum kesimi 2000'li yıllardan itibaren Türkiye'yi dışlayıcı tek taraflı faaliyetlerini sürdürdüler. Rum kesimi 2011'de sondaj faaliyetlerine başladı biz 2018'de başlattık. Sonuçta Türkiye hem Kıbrıs Türk halkının hem de kendi haklarının korunması için adım atmak durumunda kaldı. Bu süreçte AB'nin ve bazı AB ülkelerinin özellikle AB dönem başkanı Almanya'nın ricası üzerine biz iyi niyet gösterisinde bulunduk. Fakat tam bu süreç içerisinde Yunanistan, Mısırla anlaşma imzaladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.