Bakan Çavuşoğlu: 'Güvenli turizm programımıza bu sene ilave tedbirler getirdik'

Bakan Çavuşoğlu: 'Güvenli turizm programımıza bu sene ilave tedbirler getirdik'
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, aşılama konusunda özellikle turizm bölgelerine ağırlık verildiğini belirterek, ''Almanya ile 2020 yaz döneminde turizm alanında karşılıklı mutabakatımız iki taraf için de müspet sonuçlar getirdi. Alman dostlarımız da bunu teyit ediyor. Şimdi birçok ülke, Avrupa’dan başka ülkelerde bu işbirliğimiz hakkında bizlerden bilgi alıyor” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Slovenya ve Bosna Hersek ziyaretleri sonrasında geldiği Almanya'nın başkenti Berlin'deki temasları kapsamında Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ile görüşmüştü. İkili ilişkilerin ele alındığı görüşmelerin ardından iki Bakan ortak basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu ve Maas, görüşmede Türkiye'nin turizme yönelik aldığı Covid-19 tedbirleri ve Avrupa Birliği (AB) ile ilişkilerin yanı sıra mülteci sorunu, Afganistan'dan yabancı askerlerin geri çekilmesi, Suriye ve Libya'daki durum, Cenevre'de Kıbrıs sorununa ilişkin yürütülen gayrı resmi görüşmelerin ele alındığını açıkladı.

Bakan Çavuşoğlu basın toplantısında yaptığı konuşmada, pandemiye rağmen Türkiye ve Almanya arasında diyaloğun ve işbirliğinin devam etmesinden büyük bir memnuniyet duyduğunu belirterek, görüşmenin verimli geçtiğini söyledi. Görüşmede Libya, Suriye, Afganistan'daki yabancı askerlerin geri çekilmesi kararı sonrası neler yapılabileceği ve Filistin gibi birçok önemli konuya değinildiğini ifade eden Çavuşoğlu, “İki gün önce ben de Libya'daydım. Libya'da yeni kurulan hükümete destek vermemiz lazım. Ülkenin seçimlere hazırlanması ve Libya halkının temel ihtiyaçlarının, taleplerinin özellikle kamu hizmetleri bakımından karşılanması önemli. Diğer taraftan ülkede bulunan çok sayıda yabancı ve paralı asker var. Bunların çekilmesi konusunda hemfikiriz fakat iki egemen ülke arasında anlaşma gereği verilen askeri eğitim ve danışmanlık desteği gibi ülkenin ihtiyacı olan desteklerin sona ermesi Libya'nın yararına değil. İki ülke arasındaki bu tür anlaşmalara müdahale edilmesi üçüncü taraflar bakımından doğru bir yaklaşım olmaz. Yabancı terörist savaşçılar ile meşru mevcudiyeti de karıştırmamak gerekir diye düşünüyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.