Bakan Çavuşoğlu: 'Libya'da Birleşmiş Milletler çatısı altında denetim mekanizması kurulmalı'

Bakan Çavuşoğlu: 'Libya'da Birleşmiş Milletler çatısı altında denetim mekanizması kurulmalı'
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Libya'ya ilişkin tüm atılacak adımların siyasi süreç dahil sahadaki ateşkesin sürdürülebilir olmasına bağlı olduğunu ve Birleşmiş Milletler çatısı altında denetim mekanizması kurulması gerektiğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya'da düzenlenen 56. Münih Güvenlik Konferansı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Konferans kapsamında cumhurbaşkanları ve başbakanlar dahil 25 ikili görüşmede bulunduğunu ve bu görüşmelerin 15'inin mevkidaşlarıyla gerçekleştiğini ifade eden Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile yaptıkları görüşmeye ilişkin, "Artık İdlib'de bu saldırganlığın durması gerektiğini vurguladık ve kalıcı, bundan sonra ihlal edilmeyecek bir ateşkesi tesis etmemiz gerektiğini de söyledik. Bu konuları zaten heyetlerimiz yarın Moskova'da değerlendirecek" diye konuştu.

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ile görüşmesine ilişkin ise Çavuşoğlu, "Biliyorsunuz oradaki vatandaşlarımızı getirdik. Dün de karantina süreci doldu. Vatandaşlarımız ve kardeş Azerbaycan dahil bazı ülkelerin vatandaşları da serbest bırakıldı. Herkes evine dönebiliyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.