Kağıthane’de Araç Bomba Gibi Patladı

Kağıthane’de Araç Bomba Gibi Patladı
Kağıthane'de sokak arasında bir binanın önünde uzun süredir park halinde olduğu öğrenilen LPG'li araç henüz bilinmeyen bir nedenle alev alarak bomba...

Kağıthane'de sokak arasında bir binanın önünde uzun süredir park halinde olduğu öğrenilen LPG'li araç henüz bilinmeyen bir nedenle alev alarak bomba gibi patladı. Patlama sonucu ölen ya da yaralanan olmazken, çevredeki binaların camları kırıldı, araçlar ise zarar gördü. Vatandaşların büyük panik yaşadığı olayda patlayan aracın tavanı yaklaşık 50 metre ileriye uçtu. Patlama anı ise kameralara yansıdı.

Olay, saat 15.00 sıralarında Kağıthane Gürsel Mahallesi Doğandere Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sokak arasındaki binanın önünde uzun süredir park halinde olduğu öğrenilen 34 URZ 36 plakalı otomobilde henüz bilinmeyen bir neden yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın aracın her tarafına sardı. Kısa bir süre sonrada alevlerin LPG tankına ulaşması sonucu otomobil bomba gibi patladı. Olayda şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı. O anlar ise cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı.

Otomobil bomba gibi patladı

Cep telefonuna yansıyan görüntülerde, araç alev alev yanıyor. Kısa bir süre sonra ise otomobil bomba gibi patlıyor. Patlamanın etkisiyle çevredeki vatandaşlar büyük panik yaşıyor. Ardından vatandaşlar etrafa kaçışıyor. Bir süre sonra olay yerine gelen itfaiye ekipleri ise aracı söndürüyor.

Tavan 50 metre ileriye uçtu

Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, aracı söndürerek soğutma çalışması yaptı. Shortland diye tabir edilen zırhlı polis aracıyla olay yerine gelen ekipler ise her ihtimale karşı olay yerine güvenlik şeridi çekerek önlem aldı. Yapılan incelemenin ardından araçta henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktığı ardından alevlerin aracı sarmasından sonra LPG tankına ulaşması sonucu otomobilin patladığı öğrenildi. Patlama sırasında otomobilin tavanının ise 50 metre ileriye uçtuğu görüldü.

"Patlayan aracın tavanı karşı sokağa kadar uçtu"

Patlamayı gören Servet Boztepe, "Evden çıkıp parka doğru geçerken araçtan duman çıktığını gördüm. Sonra müdahale ederek söndürmeye çalıştık. Ancak alevler yükselince elimizden bir şey gelmedi. Araç LPG'liymiş, önce yandı itfaiyenin gelmesini bekledik. Sonra patladı, zarar görmeyen yer kalmadı. Biri yukarıdan kovayla su döktü. Ondan sonra önündeki araçları kurtarmaya çalıştık. Patlayan aracın tavanı karşı sokağa kadar uçtu. Biraz ben de etkilendim. Bu aracın sahibi bilmiyorum, uzun süredir burada. Kimseyi binerken görmedim" dedi.

Polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

Kağıthane’de Araç Bomba Gibi Patladı

Kağıthane’de Araç Bomba Gibi Patladı

Kağıthane’de Araç Bomba Gibi Patladı

Kağıthane’de Araç Bomba Gibi Patladı

Kağıthane’de Araç Bomba Gibi Patladı

Kağıthane’de Araç Bomba Gibi Patladı

Kağıthane’de Araç Bomba Gibi Patladı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.