Bakan Çavuşoğlu'ndan Libya'da önemli açıklamalar

Bakan Çavuşoğlu'ndan Libya'da önemli açıklamalar
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Libya ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, “Sahada sükunet var diye her şey bitmiş değil, Libya'da sorun çözülmüş değil, tam tersine karmaşık bir durum var. Bunun üstesinden gelmek için işbirliğinin devam etmesi gerekiyor” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Libya'nın başkenti Trablus'ta gerçekleştirdiği resmi ziyaret sırasında basına açıklamalarda bulundu. Ziyarette siyasi süreç, ateşkes, Türkiye'nin diğer alanlarda Libya'ya verdiği destek ve bu süreçlerdeki gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunduklarını anlatan Bakan Çavuşoğlu, Libya'daki kaçak göç sorununa değinerek, “Bu vesileyle Libya'ya iki tane bot veriyoruz. Buradaki botların tamirlerini de yapacağız. Ama esas Avrupa Birliği'nin güçlü destek vermesi lazım” dedi.

“Her ne kadar resmi olarak ilan edilen bir ateşkes olmasa da sahada bir sükunet var. Şimdi halk hizmet bekliyor. Özellikle Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin kontrolü altında yaşayan halkın beklentileri var. Temel ihtiyaçların karşılanması lazım” ifadelerini kullanan Bakan Çavuşoğlu, “Sahada sükunet var diye her şey bitmiş değil, Libya'da sorun çözülmüş değil, tam tersine karmaşık bir durum var. Bunun üstesinden gelmek için bu işbirliğinin devam etmesi gerekiyor” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.