Bakan Çelik Eskişehir'de

Bakan Çelik Eskişehir'de
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Eskişehir Sanayi Odası ve Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi tarafından hazırlanan iftar yemeğine katıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Eskişehir Sanayi Odası ve Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi tarafından düzenlenen iftar programına katıldı. Bakan Çelik, "Birileri hayal etmesin, devlet bütün organlarıyla son derece kararlıdır. Bu işi bitirecek" dedi.

Bir takım programlara katılmak üzere Eskişehir'e gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Organize Sanayi Bölgesi Teknoloji Bulvarı'nda düzenlenen iftar programına katıldı. Programa, Bakan Çelik'in yanı sıra Vali Güngör Azim Tuna, Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, AK Parti Eskişehir İl Başkanı Dündar Ünlü, Eskişehir Sanayi Odası Savaş Özaydemir, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Anadolu Üniversitesi Rektörü Naci Gündoğan ve çok sayıda iş adamı katıldı.

BAKAN ÇELİK SOYKIRIM SUÇLAMASINI ONAYLAYAN ALMANYA'YA SESLENDİ

Konuşmasına bu mübarek ayın bir taraftan güzelliklerle geçtiğini diğer taraftan da şiddet ve terörün devam ettiğini söyleyerek başlayan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, 21. yüzyılın terör çağı olarak başladığını ve devam ettiğini bildirdi. Ortadoğu'da da mini bir dünya savaşının devam ettiğini ifade eden Bakan Çelik, soykırım suçlamasını onaylayan Almanya'ya da seslendi. Çelik, "Suriyelilerin hali ortada. Akdeniz, Akdeniz olmaktan çıktı. Al deniz yani kan denizi haline maalesef dönüştürüldü. Bu darbeye darbeci diyemeyenler, terör konusunda ilkeli davranamayanlar, mültecilere sırtını dönenler ve bize insan haklarından dem vuranlar, yani Batı bu uygulamalarıyla, insana bakışıyla bütün değerleriyle beraber battı diyebiliriz bu iftar sofrasında. İnsanlık sınavında maalesef sınıfta kaldılar ve ne acı tabloların yaşandığını hepiniz izliyorsunuz. Onun için diyorum ki dünyada insanlık yok. 7 milyar insan var ama insanlık nerede? İnsan çok insan çok insanlık maalesef ortada kalmadı, insanlık adeta tatile çıkmış gibi. Bir de utanmadan, sıkılmadan bu kadar vahşeti işledikten sonra geçmişleri bu kadar karanlık olmasına rağmen, bu aziz millete soykırım yapmasını yamamaya çalışanlara buradan sesleniyoruz. Diyoruz ki, "Ortaçağa bakarsanız engizisyon mahkemesi var, sizde. Ortaçağa bakarsanız kadına insan denilmiyordu Ortaçağda. O ayıplar sizde. 1945'e bakarsanız insanların gaz odalarında nasıl yok edildiği sizde. Kendinize bakın kendinize. Bu aziz millete zerre kadar leke süremezsiniz diyorum" buradan" dedi.

"78 MİLYONUN KARDEŞLİĞİNİ BOZMAYA ÇALIŞAN HERKES DERSİNİ ALACAK"

Her yıl 100 bin hektar arazinin de kaybedildiğine dikkat çeken Bakan Çelik, bu şekilde tarıma elverişli arazilerin kaybedilmeye devam edildiği takdirde ileride gençlerin toprağı sadece saksıda görebileceklerini vurguladı. Gelecek nesillerden alınan emanetin koruma durumunda olduklarını belirten Çelik, terör konusuna da değinerek, "Toprak bize sadık yarlık yapıyor. Toprak bize sahip çıkıyor. Toprak ona ne yapsak tepki göstermiyor. Ama biz hakikaten çok vicdansız ve merhametsiz bir şekilde toprağa karşı bir davranış içerisinde olduğumuzu bu iftar vesilesiyle ifade etmek istiyorum. Bizi besleyen, bizi geleceğe hazırlayan toprağı öldürme hakkımızın olmadığını, çünkü çıktığımız yer orası, dönüp dolaştıktan sonra ne olursan ol yine toprağa döneceğimizi unutmadan toprağa bir haksızlık yapılmaması gerektiğini son kez ifade ediyorum. Can veririz, toprağımızı vermeyiz arkadaş. Bu kadar açık. Kim ne derse desin. Bu, bu kadar. Yani birileri ne zannediyor bilmiyorum. Ama bu topraklar öyle kutsal, öyle güzel topraklar ki, şair diyor ki, "eşele şu dağların üstündeki karı, ot değil onlar dedenin saçları" diyor. Hakikaten de öyledir. Her topraktan fışkıran filizin siz ot olduğunuz zannetmeyin. O dedelerimizin, ecdadımızın kanıyla sulanmış olan ve bugün bize nebatat olarak görünen filizlerdir. Böyle mübarek topraklarda yaşıyoruz. Onun için birileri hayal etmesin, devlet bütün organlarıyla son derece kararlıdır. Bu işi bitirecek kardeşim. Bu iş bitecek. Bu işi bitireceğiz. Bu memlekette Kürt'ü, Türk'ü, Arap'ı, burada yaşayan kim varsa, 78 milyonun kardeşliğini bozmaya çalışan herkes dersini alacak. Herkese dersi öğretilecek ve açık söylüyorum. Ne verilecek bir avuç toprağımız var ne verilecek bir avuç kuru yaprağımız var. Hepinize afiyet olsun diyorum, sevgiler saygılar sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Bakan Çelik Eskişehir'de İftarda Konuştu

Bakan Çelik Eskişehir'de İftarda Konuştu

Bakan Çelik Eskişehir'de İftarda Konuştu

Bakan Çelik Eskişehir'de İftarda Konuştu

Bakan Çelik Eskişehir'de İftarda Konuştu

Bakan Çelik Eskişehir'de İftarda Konuştu

Bakan Çelik Eskişehir'de İftarda Konuştu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.