Bakan Cevdet Yılmaz Silopi’de

Bakan Cevdet Yılmaz Silopi’de
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Şırnak Silopi'de ilçesinde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, ilçede zarar gören ev ve iş yerleri ile ilgili tutanak tutulduğunu belirterek, zararların kısa sürede tanzim edileceğini söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Silopi'ye gerçekleştirdiği sürpriz ziyarette sokağa çıkma yasağı ilan edilen yerlerdeki çalışmalarla ilgili tam yetkili kılındığını açıkladığı Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, ilçeye geldi. İlçedeki bir otelde sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile toplantı yapan Yılmaz, burada açıklamalarda bulundu. Terörden en fazla zararı bölgede yaşayan insanların gördüğüne dikkat çeken Yılmaz, terörün ortadan kalkmasını ve huzur ortamını en fazla bölge insanının arzu ettiğini vurguladı. Bu nedenle insanların hizmetinde olduklarını kaydeden Yılmaz, "Biz taraftan terörle en etkili bir şekilde mücadele ederken, diğer taraftan da insanımıza hizmet etme konusunda gecemizi gündüzümüze katacağız inşallah. Geçtiğimiz ay Mardin'de Sayın Başbakanımız bir eylem planı ilan etti. Birlik, demokrasi ve huzur eylem planı. Burada da 10 madde halinde birçok husus ortaya konuldu. Nerede bir terör, bomba planı varsa onunla devletin güvenlik güçleri en iyi şekilde mücadele ediyorlar, etmeye de devam edecekler. Ancak biz her zaman şuna inanmış bir hükümetiz. Sadece güvenlik politikaları yeterli değildir. Buna ilave olarak bir taraftan demokratikleşme konusunda hükümet olarak, parti olarak çalışmalarımızı devam ettiriyoruz" dedi.

"NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ"

Halkın temel hak ve özgürlükleri noktasında ne gerekiyorsa yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini vurgulayan Yılmaz, "Bundan da hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Demokrasinin yanı sıra sosyal konularda, ekonomik konumlarda çoluk çocuğumuzu en iyi şekilde eğitmek durumundayız. Sağlık hizmetleri, altyapı hizmetleri, bütün bu konularda biz bölgemize çok önem veriyoruz. Bu bölgemizin gelişmesi, kalkınması için de her türlü çalışmayı yapmaya hazırız. Bir taraftan terörün verdiği zararı ortadan kaldıracağız, en kısa süre de yaraları saracağız, Silopi'de, Cizre'de, İdil'de Şırnak'ta ne gerekiyorsa hükümet olarak yapacağız. Ama bir taraftan da daha uzun vadeli olarak da bu bölgelerimizin kalkınması için kamu kurumları ve sizlerle istişare içinde yapılması gereken tüm çalışmalarımızı yapacağız" diye konuştu.

"BİZ İNSANLARIMIZ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"

Birilerinin yıkmaya çalışabileceğini ancak kendilerinin inşa edeceğini dile getiren Bakan Yılmaz, şunları söyledi:

"Kim ne yaparsa yapsın, kim yıkarsa yıksın, biz yeniden inşa edeceğiz inşallah. Birileri ölümden, terörden, şiddetten medet umabilir, biz insanlarımız sağlıklı bir şekilde yaşasın, geleceğe, genç neslimiz hazırlansın diye çalışacağız. Bakın geçen geldiğimde de çok dikkatimi çekti. Hep yaşıyoruz bunu, genç nüfusumuz var. Sokaklara gittiğimiz zaman çocuklarımız cıvıl cıvıl. Bizim en büyük servetimiz bu çocuklar, gençler. Bizim bunları iyi yetiştirmemiz lazım. Onları geleceğe hazırlamamız lazım. Şiddetle değil, terörle değil, eğitimle bunların alt yapısının inceleyerek, geleceğe hazırlamamız lazım. Ailelerimize destek olmamız lazım. Bu kapsam da en iyi çalışmalarımıza başlamış durumdayız."

"GEREĞİNİ HIZLI BİR ŞEKİLDE YAPACAĞIZ"

Silopi'de zarar tespitlerinin yapıldığını, evlerle ve iş yerleri ile ilgili tutanakların tutulduğunu belirten Yılmaz, şunları kaydetti:

"Gereğini hızlı bir şekilde yapacağız inşallah. Bir süre rahatlatıcı adımlar atıldı, bunun devamı da gelecek. TOKİ ile bir taraftan çalışmalar yürütüyoruz. Daha kalıcı bir şekil de hasar görmüş durumda olan evler için yeni evler inşa edeceğiz. Belli düzeye daha az zarar görmüş evlerimizin de tamiratı için gerekli destekleri veriyoruz. Bunun ötesin de esnafımızın talepleri var. Bir taraftan normal sosyal hayat ile ilgili çalışmalar yaparken, şehrin alt yapısını belli düzeyde tamamen daha iyi işler hale getireceğiz. Belediyenin yapacağı iş ama belediye yapmayınca karayollarımızla yollarla ilgili çalışmalarımızı başlatacağız. Bütün bu fiziki çalışmalarımızı yapıyoruz. Esnafımız ile ilgili belli çalışmalar başlatıldı, talimatlar verildi. Zarar görmüş tutanağı belli esnafımız var. Onunla ilgili önümüzdeki günlerde gerekli çalışmaları yapacağız. Hızlı bir şekilde zarar tazminatları ödenecek. Diğer taraftan yine ekonomik hayatı canlandırmak için ekonomik tedbirler alacağız."

"İNSAN ODAKLI BAKACAĞIZ"

Kadınlara kurslarla birlikte mikro krediler vermeyi düşündüklerine de dikkat çeken Bakan Yılmaz, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Biz hiçbir zaman bir tek siyasi görüşte herkes buluşsun demiyoruz. Herkes kendi siyasi görüşünde özgürdür. Kimi tercih ediyorsa gider o partiye oyunu verir, fikrini ifade eder, eksik gördüğü bir şey varsa ortaya koyar. Bunda hiçbir problem yok. Ama hiçbir demokrasi de hiçbir hukuk devletinde şiddetin yeri yok. Dolayısıyla şiddete teröre başvuranlara karşı gerekli bütün önlemler alınırken, bir taraftan da herkesin özgür bir ortam da temel hak ve hürriyetlere sonuna kadar riayet edilen hukuk devleti şemsiyesi için de demokratik bir ortam da kalkınmamızı devam ettireceğiz ve insan odaklı bakacağız. Bizim güvenlik anlayışımız da insan odaklıdır. Güvenlik güçlerimiz burada insanımızın emniyeti için var. Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyüktür. Bölgede ve dünyada birçok ülke de sorunlar yaşanırken, Türkiye dimdik ayakta. Güçlü bir hükümetimiz, istikrarlı bir yönetimimiz var. Sayın başbakanımız da bize her türlü yetkiyi verdi. Bütün kurumlarımız ile ilgili gerekli çalışmalarımızı yapacağız. İnşallah en kısa süre de çok farklı ortam oluşacak."

Bakan Cevdet Yılmaz Silopi’de

Bakan Cevdet Yılmaz Silopi’de

Bakan Cevdet Yılmaz Silopi’de

Bakan Cevdet Yılmaz Silopi’de

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.