Bakan Dönmez'den 'KKTC'ye doğalgaz ve elektrik' açıklaması

Bakan Dönmez'den 'KKTC'ye doğalgaz ve elektrik' açıklaması
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) arasında elektrik ve doğalgaz hattı kurulması için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

TBMM'de Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Dönmez, Türkiye ile KKTC arasında kurulacak elektrik ve doğalgaz hattı ile ilgili, "Çalışmalar devam ediyor. Adanın enerji ihtiyacı ile ilgili hem kablo hem boru hattı ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Takvim belli değil henüz" dedi.

Dönmez, Tekirdağ'da bulunan doğalgaz rezervine ilişkin soruya ise, ''Keşif çalışmaları devam ediyor ama miktar ve rezerve ilişkin çıkan rakamlar henüz teyit edilmiş değil. Biz söylemeden itibar etmesin kimse" cevabını verdi.

 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, ''Türkiye'nin tehditlere boyun eğerek, Doğu Akdeniz'deki haklarından geri adım atmasını ummak boş bir beklentidir. Türkiye olarak Doğu Akdeniz yetki alanları ile ilgili tavrımızı gerek açıklamalarımızla, gerekse sahadaki faaliyetlerimizle net bir şekilde ortaya koymaktayız” dedi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda 2020 Merkezi Yönetim Bütçe ve 2018 Kesin Hesap Kanun Teklifi görüşmelerine katılarak, milletvekillerine sunum yaptı. Bakan Dönmez, madencilik sektörünün Gayri Safi Milli Hasıla içinde payını arttırmayı amaçladıklarını belirterek, ''Madencilik alanında çevre, iş sağlığı ve güvenliğini dikkate alarak 2018 yılında yüzde 1 olan madencilik sektörünün GSYH içerisindeki payını 2023 yılında yüzde 1,3'e yükseltmeyi hedeflemekteyiz. Ayrıca madencilik sektöründe katma değerin artırılarak 2023 yılında 10 milyar ABD doları ihracat gerçekleştirilmesini amaçlamaktayız'' ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.