Bakan Karaismailoğlu: 'Çanakkale Boğazı'ndaki 1 saatlik seyahat süresi 6 dakikaya inecek'

Bakan Karaismailoğlu: 'Çanakkale Boğazı'ndaki 1 saatlik seyahat süresi 6 dakikaya inecek'
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, tamamlandığında dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü unvanını alacak; ülke ekonomisine, istihdama ve millete sağlayacağı katkı ile simgelerin köprüsü olacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nün, Türkiye’nin marka projelerinden olduğunu söyledi.

Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu'nun 1915 Çanakkale Köprüsü'nü de kapsayan 101 Km'lik Malkara - Çanakkale kesiminde yüzde 62.5'lik fiziki gerçekleşme sağlandığını belirten Bakan Karaismailoğlu, projenin tamamlanması ile toplam yıllık zaman tasarruf tutarının 465 milyon lirayı, akaryakıt tasarruf tutarının da 102 milyon lirayı bulacağını belirtti. Bakan Karaismailoğlu, “Vatandaşlarımız projemiz ile zaman ve akaryakıttan yıllık toplam 567 Milyon lira tasarruf sağlayacak” dedi.

Otoyolun, köprüyü de kapsayan Malkara-Çanakkale kesiminde yüzde 62.5'lik fiziki gerçekleşme
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, çalışmaları kesintisiz devam eden Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu Projesinin; 88 km'si otoyol, 13 km'si bağlantı yolu olmak üzere 101 km uzunluğundaki Malkara-Çanakkale Kesiminde ve bu kesim kapsamında yer alan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde yüzde 62,5'lik fiziksel gerçekleşme sağlandığını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.