Bakan Karaismailoğlu: 'Türksat 5A ve 5B uydularında son aşamaya geldik'

Bakan Karaismailoğlu: 'Türksat 5A ve 5B uydularında son aşamaya geldik'
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “2021 yılı içerisinde hizmet vermesi planlanan Türksat 5A ve Türksat 5B uydularından hizmet sunulacak yeni frekans bantları için Gölbaşı Merkez kampüsümüzde yer istasyonları kurulum çalışmalarında son aşamaya geldik” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Türksat 5A uydu haberleşme verici antenlerinin tanıtım toplantısına katıldı.

İlk olarak Türksat yetkililerinden bilgi alan Bakan Karaismailoğlu, verici anten sahasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bugün dünya coğrafyasında yüzyılların tecrübesine sahip tedarik zincirlerinin sarsıldığını, Türkiye'nin kalbinde yer aldığı yeni İpek Yolu, Avrupa-Afrika-Avrasya üçgeninin hem ekonomik hem de lojistik açıdan güç kazandığını söyleyen Bakan Karaismailoğlu, “Bu durum Türkiye için fırsatları da beraberinde getirmekte. Türkiye'nin bu dönemde ulaştırma ve haberleşme alanında eksiklerini gidermesi, bu alanlarda teknolojiye ve daha da önemlisi kendi teknolojilerini üretmeye yatırım yapması çok önemlidir. Bugün attığımız her adım geleceğin büyük Türkiye'sini ve sarsılmaz ekonomisini inşa etmektedir. Bu açıdan baktığımızda Türksat, ortaya koyduğu çalışmaları ve başardıklarıyla hem bugünün hem de yarının Türkiye'si için büyük stratejik değer taşıyan bir kurumudur” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.