YHT seferleri 28 Mayıs'ta yarı kapasiteyle tekrardan seferlerine başlıyor

YHT seferleri 28 Mayıs'ta yarı kapasiteyle tekrardan seferlerine başlıyor
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "İlk yüksek hızlı trenimizi sabah 07.00’de Ankara’dan İstanbul’a uğurlayacağız" dedi.

Korona virüs (Covid-19) tedbirleri nedeniyle ara verilen Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferleri, Perşembe günü saat 07:00'de Ankara-İstanbul seferi ile başlatılıyor. İlk tren Bakan Karaismailoğlu tarafından uğurlanacak.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Covid-19 salgınının ortaya çıktığı ilk günden bu yana salgına karşı Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda üst düzey tedbirler uyguladıklarını ifade ederek, bu kapsamda virüs Türkiye'de görülmeden önce önlemleri aldıklarını söyledi.
Özellikle salgının dünyada yayılmaya başladığı ilk günlerde uluslararası hava yolu, deniz yolu ve demir yollarında birçok ülke ile seferlerin durdurulduğunu hatırlatan Bakan Karaismailoğlu, “Ülkemizde vaka yaşanması beklenmeden, hastalığın Avrupa'da görülmesinin ardından Türkiye'de tüm uçakların yanı sıra Yüksek Hızlı Trenler, Konvansiyonel Trenler, Başkentray ve Marmaray gibi kent içi raylı sistemlerin de dahil olduğu tüm toplu ulaşım araçlarında sefer öncesi ve sonrasında dezenfekte işlemleri başlatıldı. Kara yollarında da otobüs firmalarına ve otobüslerin mola verdikleri duraklardaki işletmelere her türlü tedbirleri almaları ve dezenfektan işlemlerini yapmaları talimatlandırıldı. Söz konusu çalışmalar, hastalığın Türkiye'ye girişini önemli oranda geciktirdi” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.