Bakan Koca açıkladı: İstanbul'da DSÖ ofisi açılıyor

Bakan Koca açıkladı: İstanbul'da DSÖ ofisi açılıyor
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Türkiye’nin sağlık alanında son dönemde Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde elde ettiği başarılar ve DSÖ teknik kapasitesi temelinde şekillenen birçok uluslararası ortak çalışmayı önümüzdeki dönemde uygulamaya koyma kararlılığı içerisindeyiz. Bu anlayışın en somut örneklerinden biri olarak İnsani ve Sağlık Acil Durumlarına Hazırlık DSÖ Ofisi'ni hızla İstanbul’da hayata geçiriyoruz” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge, Sağlık Bakanlığı Bilkent Yerleşkesi'nde bir araya geldi. İkili, Bilim Kurulu toplantısının ardından ortak bir basın açıklaması düzenledi.
Bakan Koca, pandemi sürecinde DSÖ'nün tüm dünyanın gözünün ve kulağının üzerinde olduğu bir kuruluş olarak ön plana çıktığını belirtti.

Küresel sağlığın en önemli kurumunun en üst düzeyde temsil eden birisini Türkiye'de misafir etmenin küresel anlamda Türkiye'ye olan güveninin de bir göstergesi olduğunu aktaran Koca, “Gün boyunca yaptığımız görüşmelerde Sayın Bölge Direktörü ile COVID- 19 ile mücadele başta olmak üzere bölgemizi ve tüm dünyayı ilgilendiren birçok sağlık konusunu enine boyuna ele alma fırsatı yakaladık.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.