Bakan Koca: 'Ülkemizde korona virüse rastlanmadı'

Bakan Koca: 'Ülkemizde korona virüse rastlanmadı'
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de korona virüsü vakasına rastlanmadığını belirterek, “Buralarda gelmek isteyen vatandaşlarımızdan Kum ve Meşet öyküsü olanları 14 gün karantinaya almayı ve hastalık bulgusu olanları hastane ortamında takip etmeyi planladık” dedi.

Korona virüsü nedeniyle meydana gelen ölümlerin ardından Türkiye ile İran arasındaki en uzun sınır hattına sahip olan Van'da da bazı tedbirler alındı. Van'ın Saray ilçesindeki Kapıköy Gümrük Kapısı giriş ve çıkışlara kapatılırken, Sağlık Bakanlığının kararıyla da gümrük sahasının bulunduğu alana sahra hastanesi kuruldu. Kapıda çalışan tüm görevliler maske ve eldiven takarken, İran'dan gelecek Türk vatandaşları ise burada sağlık kontrolünden geçirilerek gözetim altında tutulacak. 14 günlük sürenin ardından durumu şüpheli görülen hastalar ise Van'daki eski askeri hastanesine servise alınacak.

Türkiye-Nahcivan sınırındaki Dilucu Sınır Kapısı'ndaki incelemelerin ardından helikopter ile Van'ın Saray ilçesindeki Kapıköy Gümrük Kapısı'na gelen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez ve yetkililerce karşılandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.