Bakan Koca vakaların İl ve yaş dağılımını açıkladı!

Bakan Koca vakaların İl ve yaş dağılımını açıkladı!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, korona virüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Bakan Koca , Nüfusa göre en riskli iller değerlendirildiğinde; İstanbul, İzmir, Ankara, Konya, Kocaeli ilk 5 ilk olarak sıralamak mümkün” ifadelerini kaydetti.

Son derece sağlıklı görünen bir kişinin günlük ilişki ve işlerini sürdürürken en az 30 kişiye virüs bulaştırdığını hatırlatan Bakan Koca, “Bu kişiye olayı daha kolay anlatmak için ‘virüs taşıyan' diyelim. Virüs taşıyanda hastalığın belirtisi yoktu, taşıdığını kendisi de bilmiyordu. Virüsü ailesine, babasına, amcasına ve yanında çalışana bulaştırdı. Amcasının tedavisi sebebiyle hastanenin muhasebesine gitti. Orada immün yetmezliği olan bir başka kişiye bulaştırdı.

Genç muhasebeci, tedavi gördüğü bir başka hastanedeki çalışan bir görevliye bulaştırdı. Genç muhasebeci ve bulaştırdığı görevli hayatını kaybetti. Virüs taşıyanın babası ve amcası ve çalışanı uzun süre yoğun bakımda tedavi edilerek taburcu edildi. Virüs taşıyan bir iş arkadaşına da bulaştırdı. O arkadaşı da kedi ailesinden 5 kişiyi enfekte etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.