Bakan Kurum: 'Bin 611 konut ve 4 otelin inşaatı durduruldu'

Bakan Kurum: 'Bin 611 konut ve 4 otelin inşaatı durduruldu'
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kıyı ve koylardaki yapılaşmayla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, "Bin 611 konut ve 4 otelin inşaatı durduruldu' dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve beraberindeki heyet Muğla'nın Bodrum ilçesinde Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait tekneyle kıyı ve koylarda kaçak yapılaşma ve çevre temizliğine ilişkin denetimlerde bulundu. Kurum ve beraberindeki heyet, Yalıkavak ile Göltürkbükü arasındaki koylarda imara aykırı yapılan otel, konut ve kıyı yapılarını yerinde inceledi. 

Bakan Kurum, Türkiye'nin güzelliklerini korumak ve gelecek nesillere aktarmak adına çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini belirtti. Kurum, “Ülkemizdeki tüm güzellikleri korumak adına gece gündüz çalışıyoruz. Bu çerçevede; Salda'mızı, Uzungöl'ümüzü, Muğla'mızı, Ayderi'mizi koruyacak hatta daha iyi hale getirip gelecek nesillere aktaracağız. Muğla'da da denetimlerimizi yaptık. Muğla'mızın yüzde 75'i korunan alan statüsünde. Bu alanların yüzde 15'i doğal sit alanı, yüzde 29'u da özel çevre koruma bölgesi. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Muğla'da da kaçak yapı yapılmasına izin vermeyeceğiz. Bu noktada sahada sadece Muğla'da 100'ün üzerinde teknik elemanlarımız incelemeler yapıyorlar. Yapılan incelemelerde tüm Türkiye'de 20 binin üzerinde kaçak yapı tespitimiz var. Bu kaçak yapıların 7 bin 200'ü sahil kesiminde yer alıyor ve 3 bin 260'ı da Muğla ilimizde. Bu kaçak yapıların bin 300 tanesi maalesef doğal sit alanı ve özel çevre koruma bölgelerinde yer alıyor” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.