Bakan Pakdemirli: 'Bu gece ilk defa koordinasyon amacıyla gece uçuşu gerçekleşecek'

Bakan Pakdemirli: 'Bu gece ilk defa koordinasyon amacıyla gece uçuşu gerçekleşecek'
İzmir'deki orman yangınıyla ilgili bilgi veren Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bu gece ilk defa koordinasyon amacıyla gece uçuşu gerçekleştirileceğini belirterek, "Henüz ne yazık ki iyi haberi sizlerle paylaşamıyorum. Şartlar sürekli aleyhimizde. Nem, ısı, rüzgar sürekli değişkenlik gösteriyor. Tek bir yerde tek bir yangınla değil, yüzlerce hatta binlerce ufak ufak yangınla mücadele etmek durumundayız" dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli; İzmir Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ve AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ile birlikte dün Karabağlar Tırazlı Mahallesinde başlayıp Seferihisar ilçesine kadar yayılan orman yangını hakkında bilgi verdi. Bakan Pakdemirli tedbir amaçlı Kuyucak köyünde kısmi tahliye yaptıklarını, rüzgarın şiddeti nedeniyle şartların aleyhlerinde işlediğini ve henüz iyi haberi paylaşamadığını söyledi. Bu gece ilk defa yangını koordine etme amacıyla gece uçuşu gerçekleşecek. Yönetim helikopterinde Bakan Pakdemirli de bulunacak.

Kuyucak'ta kısmi tahliye

Dün itibariyle çıkan yangınların dördünün bu sabah saatlerinde aktif olarak devam ettiğini hatırlatan Bakan Pakdemirli, "Dün 15 orman, 8 de kırsal olmak üzere 23 yangınımız çıktı. Bu yangınların dördü, aktif olarak bugün de yanmaya devam etti. İkisi Muğla ilimizde, ikisi de İzmir'deydi. Bugün itibariyle İzmir'deki yangınlara Aliağa ve Buca'daki yangınlar da eklendi. Bu saat itibariyle 23 yangın ve daha sonra çıkan iki yangın arasında kontrol altına alamadığımız tek yangın, İzmir Karabağlar'da çıkan yangın oldu. Meteorolojik şartların kontrolü güçleştirdiği bir ortamdayız. Rüzgarın yönü sürekli değişiyor. Bugün itibariyle aslında Efemçukuru, Çatalca ve Gödence köylerini koruyalım derken diğer tarafta artık risk grubundan çıkarmış olduğumuz Kuyucak, Orhanlı, Yeniköy ve Beyler köyleri tekrar risk altına girdi. Rüzgarın değişmesinden dolayı bu bölgelerimiz risk altında. Önemli bir risk yok ancak sadece Kuyucak'ta kısmi tahliye yaptık. Diğer köylerde bir tahliye yapmadık ama rüzgarın değişmesinden dolayı bu köylerimizin üzerinde de duman tabakası var. Önemli bir risk barındırmıyor. Bu köylerin etrafını dozer ve iş makineleri ile çevirdik. Herhangi bir risk görürsek kolluk kuvvetlerimiz ve Valimiz vasıtasıyla bu köylerde tahliyeye başlarız. Yerleşim yerleri ile ilgili bir sıkıntımız yok" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.