Bakan Selçuk: 'Kamu görevlileri Hakem Kurulu sürece başlamıştır'

Bakan Selçuk: 'Kamu görevlileri Hakem Kurulu sürece başlamıştır'
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Gelinen noktada müzakereler, uzlaşmazlıkla sonuçlanmış ve Kamu Görevlileri Hakem Kurulu sürece bugünden itibaren resmen başlamıştır” dedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 2020 ve 2021 yılları için memur ve memur emeklilerine yapılacak zam oranlarını belirleme amacıyla gerçekleştirilen “5. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmelerine” ilişkin basın açıklaması düzenledi. 

Bakan Selçuk, 5. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri'nin 1 Ağustos tarihinde başladığını belirterek, “Daha önce yapılan tüm toplu sözleşmelerinde olduğu gibi sürecin ilk toplantısında bu toplu sözleşmenin takvimi de taraflarla mutabık kalınarak kamuoyu ile paylaşıldı. 4688 sayılı yasa her bir süreçte atılacak adımların takvimini de açıkça belirtiyor. Bu kapsamda kamu işveren heyeti ile kamu görevlileri sendikaları heyeti arasında takvimin belirlenmesi, komisyon çalışmaları, komisyon raporlarının değerlendirilmesi ve resmi tekliflerin iletildiği 4 toplantı yaptık” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.