Bakan Soylu'dan Sözcü Gazetesi'nin seçimle ilgili manşetine tepki

Bakan Soylu'dan Sözcü Gazetesi'nin seçimle ilgili manşetine tepki
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sözcü Gazetesi'nin "Foça'daki seçmen oyunu bozuldu" başlıklı manşetinin yalan olduğunu belirterek, "Gazetecilik yapıyorsunuz, doğru habere ihtiyacımız var. Kendi ülkemizin seçim hayatına bir düşmanlıktır bu. Saflık diyemeyeceğim çünkü bu bir düşmanlık" dedi.

İçişleri Bakanı Soylu, Gölbaşı Vilayetler Evi'nde düzenlenen "Seçim Bölge Güvenlik Toplantısı"na katıldı. Toplantı öncesi açıklamalarda bulunan Soylu, geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirdikleri 4 bölge toplantısında toplam 43 ilin vali, il emniyet müdürleri, il jandarma komutanları ile bir araya geldiklerini hatırlattı.

Soylu, bugün de İç Anadolu ve Batı Karadeniz'den 18 ilin ilgili yöneticileri ile bir araya gelme imkanı bulduklarını söyledi. Türk milletinin seçime yönelik algısı, ilgisi ve sandığa yüklediği anlamın dünyadaki diğer ülkelerden oldukça farklı olduğunu belirten Soylu, 1830'lardaki muhtarlık seçimlerinden bugüne kadar yapılan her seçimde, bu bilinç ve bu kültürün çok daha geliştiğini ve Türkiye'deki seçimlerin temsil kabiliyeti, halkın iradesini yansıtma gücünün dünya standartlarının üstünde olduğunu kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.