Bakan Soylu'dan Yürüyüş Hazırlığındaki Hdp'lilere Gözdağı: Sizi Yürüten Adam Değildir

Bakan Soylu'dan Yürüyüş Hazırlığındaki Hdp'lilere Gözdağı: Sizi Yürüten Adam Değildir
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.Bakan Soylu, yaptığı açıklamada "FETÖ'ye bir büyük operasyona daha hazırlanıyoruz.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.Bakan Soylu, yaptığı açıklamada "FETÖ'ye bir büyük operasyona daha hazırlanıyoruz. Bu ülkede bunları kazıyıp bitireceğiz" dedi.

Soylu'nun konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"SİZİ YÜRÜTEN ADAM DEĞİLDİR"

Öte yandan "HDP, bal gibi zillet ve illet ittifakına dahildir, dolayısıyla PKK da dahildir" diyen Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdi 'Apo' içeride diye, güya milletvekilleri yürüyüş yapacaklarmış sağda solda. Sizi yürüten adam değildir."

"TÜRLÜ ENGELLER ÇIKARDILAR"

Görevi gereği veya başka vesilelerle zaman zaman yurt dışına çıktığınıveya oralardan gelen heyetleri kabul ettiğini belirten Soylu, o ülkelerinhiçbirinin Türkiye'nin uğraştığı sorunlarla uğraşmadığını söyledi. O ülkelerin başlarına hiç kimsenin çorap örmediğini, darbelertezgahlanmadığını ve zarar vermek için terör örgütleri kurdurtmadığını ifade edenSoylu, şöyle konuştu:

"Oysa bizim yakamızdan düşmüyorlar. Yıllardır yaşantımıza, attığımızher adıma müdahale ettiler. Kızlarımızın başörtüsünden, yaptığımız havaalanınakadar her işimize karıştılar; her işimize itiraz ettiler. Bir yandan PKK'yıkurdular, silah verdiler, para verdiler, akıl verdiler, binlerce evladımızı şehitettiler; öte yandan FETÖ'yü kurdular, beslediler, organize ettiler, 15 Temmuzgecesi üstümüze salıp ülkenin tamamını ele geçirmeye çalıştılar. Yıllardır böyleişlerle uğraşıyoruz. Üretim yapmak isteyen kim varsa, engellediler. VecihiHürkuş'tan tutun, Nuri Demirağ'a kadar üretim yapmak isteyen herkesin karşısınatürlü engeller çıkardılar."

"İTİRAZ VE BAŞKALDIRI DÖNEMİ"

Türkiye'nin 2002 sonrası dönemini bir "itiraz ve başkaldırı" dönemiolarak nitelendiren Soylu, şunları kaydetti:

"Tıpkı Kurtuluş Savaşı gibi. Atak helikopteri bir itirazdır. Marmaraybir itirazdır. Altay tankı bir itirazdır. Üçüncü Havalimanı bir itirazdır.Hastanelerinde insanların rehin kaldığı günlerden modern şehir hastanelerineulaşmak bir itirazdır. 36 milyar dolardan 170 milyar dolara getirdiğimizihracatımız; 3 bin 500 dolardan 10 bin dolara getirdiğimiz kişi başı milligelirimiz bir itirazdır. Bugün PKK'lı teröristleri tek tek avlayan, fare gibideliklerde hapseden yerli malı İHA'larımız, SİHA'larımız, bu fitne düzenine biritirazdır. 15 Temmuz'da meydanlarda şehadete koşmak bir itirazdır.Cumhurbaşkanlığı hükümet modeline geçmek bir itirazdır. 'Sınırın ötesine geçme'diyenlere karşı 'bu millet kimseden izin almaz' demek, Afrin'de, Cerablus'ta,Mare'de, Kandil'de teröristin tepesine çökmek, bir itirazdır. En önemlisi, bizbütün bu itirazımızı sadece 50 gramlık oy pusulasının içine koyulmuş, milletiradesinin gücüyle yaptık. Demokrasiyle yaptık."

"31 MART SEÇİMLERİ İÇİN BUNLARIN TAKTİĞİ ALİ CENGİZ OYUNUDUR"

Bakan Soylu, 31 Mart seçimlerini bir beka meselesi olarak gördüklerinibelirterek, "Birileri bunu hafife alır gibi görünüyorlar. Akıllarınca bu seçimisadece basit bir yerel seçim gibi gösterip PKK'nın alenen sözcülüğünü yapan HDPile ittifaklarını; FETÖ'den aldıkları moral desteği gizlemeye çalışıyorlar.Açıkça söylüyorum, 31 Mart seçimleri için bunların taktiği ali cengiz oyunudur.HDP ile açık, net, herkesin bildiği bir ittifak söz konusudur. Hiç kıvırmasınlar;HDP bal gibi zillet ve illet ismi neyse o ittifaka dahildir, dolayısıyla PKK dabu ittifaka dahildir. Hani bazen iki arkadaş yolda giderken bir üçüncüsü arkadangelir araya girer de kollarını açıp her ikisini omuzlarından sarar ya. İşte HDPde bugün diğer iki partiyi sarmalamıştır, istediği yere sürüklemektedir. Şimdi butabloya bakıp, 31 Mart yerel seçimlerini normal bir yerel seçim olarak görmekmümkün müdür?" diye konuştu.

"GEREĞİNİ YAPACAĞIZ"

FETÖ'nün devam ettiğine ve hükümetin zayıflaması için pusudabeklediğine dikkati çeken Soylu, "FETÖ'ye yönelik bir büyük operasyon dahahazırlıyoruz. Akıllarını başlarından almazsak namerdiz. Bu memlekete sahipçıkacak evlatları var. Bir büyük operasyon daha hazırlıyoruz. Onların yaptıklarıhileleri şeytanlar yapmaz. Öyle hileler ortaya koymuşlar, bu milletin evlatlarınıöyle istismar etmişler. Bazıları acıyorlar. Ben de acıyanlara acıyorum. Birsapığın peşine takılıp gitmek hele bütün bu anlayışı gördükten sonra hala oradaısrar etmek bu suçun ortağı olmaktan başka bir şey değildir. Gereğini yerinegetireceğiz, bunları kazıyıp bitireceğiz bu ülkeden, kim ne yaparsa yapsın." ifadelerini kullandı.

"MİLLETİMİZİN ONLARA HESAP SORMASINI İSTİYORUM"

HDP'yi de eleştiren Soylu, konuşmasına şöyle devam etti:

"PKK'nın PYD'nin yönettiği belediyelere bir genç herhangi bir iş veyaihtiyacı için gittiği zaman, önce HDP il başkanlığına oradan da kandırılıpKandil'de dağa gönderiliyordu. Yüzlerce ifade var böyle; 'Nereden gittin?','Esenyurt ilçe başkanlığından'. 'Nereden gittin?', 'Kayapınar ilçebaşkanlığından'. 'Nereden gittin?', 'Sur ilçe başkanlığından'. Kılıçdaroğlu'daonlarla kol kola girmiş. Sana mübarek olsun zaten. Senin karakterin, anlayışıntam da onlarla kol kola girmeyi gerektirirdi. Buna çok ve açık bir biçimde ifadeediyorum. 24 Haziran'da da Cumhur İttifakı'nın ortaya koymuş olduğu iradezamanında da aynısını söyledik, yalvardık. CHP'lilere yalvardık, 'ne olursunuzbunlara destek olmayın da bunları şımartmayın.' Şimdi 'Apo' içeride diye, güyamilletvekilleri yürüyüş yapacaklarmış sağda solda. Sizi yürüten adam değildir.Hiç endişe etmeyin. Burada bir büyük mücadeleyi bu millet Karlofça'dan berivermektedir.

KARTAL'DA ÇÖKEN BİNA

Kartal'daki çöken binayla da ilgili açıklamalarda bulunan Soylu,olayda 21 vatandaşın yaşamını yitirdiğini, 14 vatandaşın yaralı olarakkurtarıldığını bildirdi.

Bakan Soylu, olayla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

"Elbette ki bu bir doğal afet değildir. Bir anlık dalgınlıkla meydanagelmiş bir kaza da değildir. Öyleyse burada bir ihmal, bir yanlış veya yanlışlardizisi söz konusudur. Olayın detayları, teknik sebepleri kuşkusuzaydınlatılacaktır, bu yönde devletin bütün ilgili birimlerinin kararlılığı sözkonusudur ve gerekli tahkikat başlamıştır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.