Belarus Büyükelçisi’nden Gto’ya Ziyaret

Belarus Büyükelçisi’nden Gto’ya Ziyaret
Gaziantep Ticaret Odası'nı (GTO) ziyaret eden Belarus Cumhuriyeti Büyükelçisi Andrei V. Savınykh, Türkiye ve Gaziantep ile ülkesi arasındaki ticari ilişkilerin...

Gaziantep Ticaret Odası'nı (GTO) ziyaret eden Belarus Cumhuriyeti Büyükelçisi Andrei V. Savınykh, Türkiye ve Gaziantep ile ülkesi arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi için çaba gösterdiklerini belirterek Gaziantep'in ticaret ve sanayi yönünden önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Çeşitli temaslarda bulunmak ve birtakım incelemeler yapmak üzere Gaziantep'e gelen Belarus Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Andrei V. Savinykh, Gaziantep Ticaret Odası'nı (GTO) ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu ile görüştü. Büyükelçi Savinykh'in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade eden GTO Yönetim Kurulu Başkanı Hıdıroğlu, Belarus'un bağımsızlığını tanıyan ilk ülkenin Türkiye olduğunu, iki ülke ve Gaziantep arasındaki işbirliğinin artırılması gerektiğini söyledi. Türkiye ve Belarus'un Avrupa'ya açılan iki önemli kapı konumunda olduğunu kaydeden Hıdıroğlu, "Belarus Türkiye'de özel sektör tarafından yeterince tanınmıyor. Gaziantep iş dünyası olarak özel sektörler arasındaki işbirliğini artırmak için taşın altına elini koymaya hazırız. Türk ürünlerinin Belarus'a doğrudan ihracatının yanı sıra, Rusya ve AB ülkeleri üzerinden de girmesi nedeniyle ikili ticaret hacmi bilinenin üzerindedir. Ancak bunu yeterli görmüyoruz. Bunun daha üst seviyelere çıkması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

GTO Başkanı Hıdıroğlu, ileri bir tarihte Belarus ve çevresindeki ülkelerdeki yatırım ve iş imkanlarını yerinde görmek amacıyla bir iş gezisi düzenlemeyi planlandıklarını sözlerine ekledi. Ziyarette gördüğü yakın ilgiden dolayı GTO Başkanı Hıdıroğlu'na teşekkür eden Büyükelçi Savinykh ise, Gaziantep'te bulunmaktan ötürü mutlu olduğunu ifade etti. Görüşmede ülkesinin ticari ve ekonomik potansiyeli konusunda bilgiler veren ve ekonomik ilişkilerin her geçen gün arttığını söyleyen Büyükelçi Savinykh, "Gaziantep'e iki ülke arasındaki ilişkileri daha da geliştirmek için geldik. Büyük hedefleri gerçekleştirmenin iki yolu var: Bunlardan biri her iki ülkenin hedeflerine hizmet edecek ortak projeleri hayata geçirmek. İkinci olarak da ekonomik ilişkilerimizi geliştirmek için Türk ve Belarus firmaları arasındaki ilişkileri geliştirmek. Türk firmaları Belarus'a gelerek çok rahatlıkla iş yapabilirler. Hem Türkiye'nin hem de Belarus'un menfaatine hizmet edecek işbirliklerini artırmanın yollarını birlikte bulabiliriz" diye konuştu.

Görüşmenin sonunda GTO Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu Büyükelçi Savinykh'e ziyaret anısına bir hediye takdim etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.