Bakan Varank: 'Yatırım Adası 25 bin vatandaşımıza iş oluşturabilecek'

Bakan Varank: 'Yatırım Adası 25 bin vatandaşımıza iş oluşturabilecek'
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Yatırım Adası Endüstri Bölgesi'nin Trabzon’a çağ atlatacak bir proje olduğunu belirterek, “Yatırım Adası tam kapasiteyle faaliyete geçtiğinde 25 bin vatandaşımıza iş oluşturabilecek. İnşallah Nisan’da yönetici şirket sözleşmesini imzalamayı planlıyoruz.” dedi.

Bir dizi ziyaret için bugün Trabzon'a gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Of, Sürmene ve Araklı ilçelerindeki vatandaşları selamladı. Daha sonra Arsin ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret eden Bakan Varank, OSB'ye kazandırılan doğalgazın meşalesini yaktı. Burada bir açıklama yapan Bakan Varank, “İnşallah Nisan ayında Yatırım Adası'nın yönetici şirket sözleşmesini de imzalamış olacağız. Trabzon'umuzun mega projelerinden birini hayata geçirmek için önemli bir adımı atacağız.” dedi. 

Buradaki açılışının ardından Trabzon'da bir otelde sanayici iş adamları ile buluşan Bakan Varank, yaptığı konuşmada, 16 senede Trabzon'a 28 milyar lira kamu yatırımı yapıldığını söyledi. Sanayiden tarıma, eğitimden sağlığa pek çok alanda güçlü bir altyapı kurduklarını dile getiren Bakan Varank, “Sizler daha çok üretin diye üzerindeki yükleri hafiflettik. Sosyal Güvenlik Kurumu teşviklerimizden 54 bin işyeri faydalandı; devletimizin kasasından 1,2 milyar lira ödedik. Cumhurbaşkanımız istihdamla ilgili çok güzel müjdeler verdi. Aralık 2020'ye kadar, işe alınacak her yeni çalışanın SGK primlerini ve vergilerini 12 ay boyunca devletimiz ödeyecek. Nisan sonuna kadar, her bir ilave istihdamın 3 ay boyunca maaşını da biz ödüyoruz. Asgari ücret desteği, 5 puanlık prim indirimi ve bölgesel istihdam teşviklerimiz aynen sürüyor. Biz yükünüzü alıyoruz, sizler de çabamızı karşılıksız bırakmayın. Konu istihdam olduğunda, tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz. İktidarımız boyunca özel sektörün yatırım ve üretim kararlarını destekledik. Trabzon'da özel sektörün 3.7 milyar liralık sabit sermaye yatırımını teşvik ettik, bu sayede 11 bin yeni istihdam oluşturduk. KOSGEB 5 binin üzerinde KOBİ'yi destekledi. 10 bin kişiye girişimcilik eğitimi verdik. İlimizdeki OSB'lerin ve sanayi sitelerinin yanında olduk. Ar-Ge ve tasarım merkezi desteklerimiz sizlerleydi. Kurduğumuz teknoparkla, inovasyon öncülüğünde büyüme gerçekleşsin istedik. Bölgesel kalkınmayı da asla ihmal etmedik.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.