Bakan Varank'tan 19 Mayıs müjdesi

Bakan Varank'tan 19 Mayıs müjdesi
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Gazi Mustafa Kemal’in Samsun’a çıkarak milli mücadeleyi başlattığı 19 Mayıs 1919‘un 100’ncü yılında gençlere müjde verdi. Bakan Varank, "Bizim için bu yeni dönemin mottosu milli teknoloji, güçlü sanayi" dedi.

TÜBİTAK'ın genç girişimciliği desteklemek için yaptığı ikinci çağrının sonucunu açıklayan Bakan Varank, teknoloji odaklı proje yürüten gençlere 200 bin liraya kadar hibe vereceklerini bildirdi. Program kapsamında girişimcilere girişimcilik eğitimi verilirken, sanayi deneyimi olan rehberler ile girişimciye teknik, ticari ve idari konularda destek sağlanacak. 

TÜBİTAK Bireysel Genç Girişim (BİGG) Programının 2018 yılı ikinci çağrısı sonuçlandı. Çağrı sonuçlarını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Samsun'da açıkladı. TOBB'un Samsun'da düzenlediği, “Türkiye'nin En Hızlı Büyüyen 100 Şirketi Ödül Töreni”ne katılan Bakan Varank, burada yaptığı konuşmada, “Tam 100 yıl önce, kurtuluş mücadelemizin başladığı günde, istiklal meşalesinin yakıldığı şehir Samsun'da bulunmaktan, büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyor, her birinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere milli mücadele kahramanlarımızı rahmet ve minnetle yâd ediyorum“ diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.