Katar’dan Boykot Çağrısı

Katar’dan Boykot Çağrısı
Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, satış merkezlerine Katar'a boykot uygulayan tüm ülkelerden ithal edilen ürünlerinin raflardan kaldırılması çağrısında...

Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, satış merkezlerine Katar'a boykot uygulayan tüm ülkelerden ithal edilen ürünlerinin raflardan kaldırılması çağrısında bulundu.

Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn ve Mısır'dan gelen tüm ürünlerin raflardan kaldırılması talimatı verildi. Açıklamada, bakanlık tarafından ürünleri kontrol etmek üzere satış noktalarına müfettişler gönderileceği belirtildi. Hükumet ayrıca Suudi Arabistan süt ürünleri gibi ürünlerin Katar'a üçüncü bir ülke aracılığıyla girmesini de durduracak.

Katar hükumeti İletişim Ofisi (GCO) tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, uygulamayla "tüketicilerin güvenliğinin korunmaya" çalışıldığı ifade edildi.

Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn ve Mısır, 5 Haziran'da Katar'ı terörist grupları finanse etmek ve İran'la yakın ilişki kurmakla suçlayarak tüm diplomatik ilişkilerini kesmişti. Daha sonra körfez ülkeleri suçlamaları reddeden Katar'a ticari boykot uygulamaya başladı.

Katar’dan Boykot Çağrısı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.