Balıkesir'de 99'luk Köfteci

Balıkesir'de 99'luk Köfteci
Balıkesir'de 99 yaşındaki Ali Osman Bilir 63 yıldır köftecilik yapıyor.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, 99 yaşındaki Ali Osman Bilir 63, yıldır köftecilik yapıyor. İlçede, Köfteci Ali Osman olarak tanınan 8 çocuk babası Bilir, tezgahı oğullarına devretti, ancak mesleğinden kopamadı ve zaman zaman tezgahın başına geçerek köfte pişiriyor.

Burhaniye'de, 1951 yılında Bulgaristan'dan gelen Ali Osman Bilir, 63 yıldan bu yana köftecilik yapıyor. İşini çocuklarına da öğreten Bilir, Cumhuriyet meydanındaki köfteci dükkanında ızgaranın başına geçerek köfte pişiriyor. Çocuklarını köfteden kazandığı ile büyüttüğünü anlatan 99'luk Ali Osman Bilir, çevresini de mesleği sayesinde kazandığını anlattı. Ali Osman Bilir'in köftesi de çok beğenildi. Köftesini çok beğendiğini anlatan Kırtasiyeci Şükrü Özgüçlü, "Ali Osman ağabeyin köftesi Burhaniye de takdir edilen bir üründür. Kendisi aşağı yukarı Burhaniye piyasasında 1953 den bu yana faaliyet göstermektedir. Köftesi çok lezzetli" dedi. 63 yıldır köftecilik yaptığını anlatan 99 yaşandaki Ali Osman Bilir," Ben bu köftemi 53 den beri yapıyorum. İşime meraklı bir insanım. Köftemi kendim hazırlarım. Izgaramı kendim yakarım. Müşterilerime çok iyi davranırım. Tatlılık gösteririm. Benim yaşım 99. Oğullarımın yanına gelirim. Gene onlara tarif ederim. Onları yalnız bırakmam. Aklım dimağım yerinde. Bu güne kadar ne kazandıysam bu köfteden kazandım. Bu milletten kazandım. Çoluğumu çocuğumu bu köfte sayesinde yetiştirdim. Baktım. Eşimi dostumu bu köfteden edindim. Çok şükür Allah'ıma. Burhaniye'ye teşekkür ederim. Bütün müşterilerimize saygılarımı sevgilerimi sunarım" dedi.

Oğul Kenan Bilir de," Biz, babamın mesleğini takip ediyoruz. Babam desteğini bırakmıyor. Hep bizim yanımızda Arada sırada ızgaraya geçiyor. Biz baba mesleğini sürdürüyoruz. Burhaniye de. Meşhur bir köfteci babamız. Bizi bu meslekte yetiştirdi. Biz de onun köftelerini ona sorarak yapıyoruz. Bize her yönden destek olur" dedi.

Torunlardan İrem Bilir de, "Dedemi seviyoruz. Babam da köfte yapıyor ama dedem gibi köfte yapan yok" dedi. Elçin Bilir ise," Dedemi çok seviyoruz., Hepimiz onun köftesini çok severiz. Dedemin üstüne köfteci yok" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.