Bankacı Kız Kardeşini Öldüren Erhan Timuroğlu: Hata Yaptı, İnatlaştı, Tartıştık, Ateş Ettim

Bankacı Kız Kardeşini Öldüren Erhan Timuroğlu: Hata Yaptı, İnatlaştı, Tartıştık, Ateş Ettim
Ataşehir'de bankacı kız kardeşi Ceylan Timuroğlu'nu öldürdüğü iddiasıyla Erhan Timuroğlu'nun yargılanmasına başlandı.

Ataşehir'de bankacı kız kardeşi Ceylan Timuroğlu'nu öldürdüğü iddiasıyla Erhan Timuroğlu'nun yargılanmasına başlandı.

Savunması alınan Erhan Timuroğlu, "Gittikçe inatlaştı, tartıştık, ateş ettim" dedi.

SAVCI AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTEDİ

Duruşmada hazır bulunan Erhan Timuroğlu'nun annesi ve babası şikayetçi olmadıklarını söylediler. İlk duruşmada esas hakkındaki mütalaasını sunan savcı, Timuroğlu'nun, "Kardeşi kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi.

KATİL AĞABEY DURUŞMAYA KATILDI

Anadolu 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına, tutuklu sanık Erhan Timuroğlu ve avukatı katıldı. Erhan Timuroğlu'nun babası Adem Timuroğlu ve avukatı da müşteki sıfatı ile duruşmada hazır bulundular.

Ceylan Timuroğlu

"KARDEŞİM CİDDİ ANLAMDA HATA YAPTI"

Önceden Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet Gazetesi'ne el bombası ile yapılan saldırıların da sanığı olan Erhan Timuroğlu, cezaevinden çıktıktan sonra tekrar çalışmaya başladığını belirterek, "Kardeşimi çok seviyordum. Bir dediğini iki yapmadım. Her ay 2-3 bin lira para verdim. Yüksek miktarlarda harcamalar yaptı, ben karşıladım. İstediği gibi harcadı. Örtünmek istedi sevindim. Bir ay sonra başörtüyü çıkardı, bir şey demedim. İşe girmek, çalışmak istedi, karışmak istemedim. Tek istediğim şey, 'bizi onursuzlaştırma' dedim. Bu adamla tatile gitti, yemeğe gitti. Bu adam hesabına 10 bin lira yatırmış. Bu adam senin ağabeyin, baban, kocan değil. Kardeşim ciddi anlamda hata yaptı" dedi.

"GİTTİKÇE İNATLAŞTI, TARTIŞTIK, ATEŞ ETTİM"

Bu savunma üzerine mahkeme başkanı sanığa, "Bunun için mi öldürdün kardeşini" sorusunu sordu. Sanık Timuroğlu bu soruya, "Ben 40 dakikadan fazla konuştum. Gittikçe inatlaştı, tartıştık, ateş ettim" sözleri ile yanıt verdi.

"DÜŞMANLARI VAR, HER ZAMAN SİLAH TAŞIR"

Sanığın avukatı da hiç kimsenin kız kardeşini tasarlayarak öldürmeyeceğini savundu. Sanığın eve silahla gitmesinin de olayın tasarlandığı anlamına gelmediğini söyleyen avukat, "Sanık düşmanları olan biridir. Bu nedenle her zaman silah taşımaktadır" dedi.

ANNESİ VE BABASI ŞİKAYETÇİ OLMADI

Duruşmaya müşteki sıfatı ile katılan Erhan Timuroğlu'nun babası Adem Temiroğlu, oğlundan şikayetçi olmadığını söyledi.

ACILI BABA: KAFAMA SİLAH DOĞRULTTU, SONRA CEYLAN'A ATEŞ ETTİ

Olay günü evde uyuduğunu söyleyen Adem Timuroğlu, "Bağrışma seslerine uyandım. Erhan ile Ceylan Tartışıyordu. Yalnız birbirlerini çok seviyorlardı. Ben hala inanamıyorum Ceylan'ı öldürdüğüne. İçeri gidim, 'bu çocuktan ne istiyorsun' dedim. Ben müdahale edince kafama silah doğrulttu sonra Ceylan'a döndü ve ateş etti" dedi.

BAKANLIK AVUKATI: İNDİRİM UYGULANMASIN

Sanığın annesi Şefika Timuroğlu da davacı ve şikayetçi olmadığını belirterek ifade vermek istemediğini söyledi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı adına duruşmayı takip eden avukat söz alarak, sanık hakkında hiçbir şekilde indirim uygulanmamasını talep etti.

Erhan Timuroğlu

SAVCI AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTEDİ

Duruşma savcısı esas hakkındaki mütalaasını sundu. Savcı, Erhan Timuroğlu'nun arkadaşının kardeşi Ceylan Timuroğlu ile ilişkisi olduğunu öğrenmesi üzerine eve gittiğini, kardeşi ile tartıştığını, bu tartışma üzerine sinirlenen sanığın kardeşini öldürdüğünü savunarak, sanığın, "Kardeşi kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi. Savcı, Timuroğlu'nun, "Kanuna aykırı ateşli silah ve mermi taşıma" suçundan da 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi.

İDDİANAMEDEN

Ataşehir'de 28 Şubat 2017 tarihinde ailesinin evinde kızkardeşi Ceylan Timuroğlu'nu öldürdüğü iddiası ile firar ettikten 260 gün sonra yakalanan Erhan Timuroğlu için İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, kız kardeşi ile ortağının gönül ilişkisi bulunduğu belirtiliyor. Bu nedenle ailesi ile oturan kız kardeşinin yanına giden Erhan Timuroğlu'nun kız kardeşi ile tartıştığı, tartışma sırasında silahla vurarak öldürdüğü belirtiliyor. İddianamede Erhan Timuroğlu'nun, "Kardeşi tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet" suçundan da 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle cezalandırılması isteniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.