Barış Kartalı HİK uçaklarının lojistiği yerli sanayii ile sağlanacak

Barış Kartalı HİK uçaklarının lojistiği yerli sanayii ile sağlanacak
Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde bulunan 4 adet Barış Kartalı HİK uçağının lojistik destek hizmeti, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ve Türk Hava Yolları (THY) Teknik A.Ş. arasında imzalanan sözleşme ile yerli sanayii ile sağlanacak.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ile Türk Hava Yolları (THY) Teknik A.Ş. arasında Havadan Erken İhbar ve Kontrol (HİK) Sistemi Lojistik Destek Hizmeti Sözleşmesi imzalandı. Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde bulunan 4 adet Barış Kartalı HİK uçağı görev ve yer sistemleri için lojistik destek hizmetini kapsayan projede alt yüklenici olarak TUSAŞ, HAVELSAN ve Boeing görev alacak.

“HİK Sistemi gelişmiş radar ve sensörlerle Türk Silahlı Kuvvetlerimiz için çarpan etkisi oluşturuyor"

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Havadan Erken İhbar ve Kontrol (HİK) Sistemi, gelişmiş radar ve sensörlerle yüksek irtifada görev yaparak ve düşman hedefleri uzak mesafelerden tespit ederek terörle mücadele ve sınır ötesi harekâtlarda Türk Silahlı Kuvvetlerimiz için çarpan etkisi oluşturuyor. HİK uçaklarımızın lojistik destek hizmetleri yerli sanayimizin kabiliyetleriyle kesintisiz sağlanmaya devam edecek. HİK Sistemi Lojistik Destek Projesi'yle THY Teknik'in malzeme tedarik/tamir/bakım konusunda edindiği uluslararası tecrübenin ülkemiz savunmasının hizmetine sunulması sağlandı. THY Teknik'in sivil havacılıkta sahip olduğu birikim, proje yönetiminde maliyet etkinlik açısından önemli kazanım oldu. Ayrıca alt yüklenici olarak görev yapacak TUSAŞ ve HAVELSAN'ın HİK Sistemi geliştirme sürecinde elde ettikleri tecrübelerden de istifade edilecek. Uçak üreticisi Boeing de malzeme tedarik, dokümantasyon ve teknik hususlarda destek verecek” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.