Kilis’te Mücbir Sebep Hali Yeniden İlan Edilmesi Talebi

Kilis’te Mücbir Sebep Hali Yeniden İlan Edilmesi Talebi
Kilis Ticaret ve Sanayi Odası (KİTSO) Başkanı Mehmet Erdal Öndeş, "Zeytin Dalı Harekâtı" nedeniyle Kilis'e yeniden roket atılmaya başlandığını bu...

Kilis Ticaret ve Sanayi Odası (KİTSO) Başkanı Mehmet Erdal Öndeş, "Zeytin Dalı Harekâtı" nedeniyle Kilis'e yeniden roket atılmaya başlandığını bu nedenle Mücbir Sebep Hali Yeniden İlan edilmesi için talepte bulunduklarını söyledi.

KİTSO Başkanı Mehmet Erdal Öndeş, sınırda örgütlenen Türkiye'nin güvenliğini tehdit eden terör örgütlerinin temizlemek amacıyla, Türkiye Cumhuriyeti tarafından "Zeytin Dalı Harekâtı" başlatıldığını hatırlatarak, bu harekatın ardından Kilis'e yeniden roketlerin düşmeye başladığını kaydetti. Öndeş, "Bu durum Kilis ekonomisini olumsuz etkilemeye ve Kilis'te bir kriz oluşmasına neden olmuştur. Bu saldırıların sanayici, tacir ve esnafın üzerindeki azaltmak amacıyla, Kilis Ticaret ve Sanayi Odası Kilis'te yeniden Mücbir Sebep Hali ilan edilmesi için Maliye Bakanlığına talepte bulunduk" dedi.

Kentte Mücbir Sepep Hali'nin yeniden ilan edilmesi gerekliliğini anlatan Öndeş "Suriye'de yaşanan iç savaştan dolayı sınırımıza yerleşen terör örgütleri tarafından Kilis'e atılan roketler nedeni ile Kilis'te yaşanan ekonomik krizin etkilerini azaltmak maksadıyla 1 Mart 2016 tarihinden itibaren "Mücbir Sebep Hali" ilan edilmiş olup, 31 Aralık 2017 tarihi itibari ile de sona erdirilmiştir. Kilis'te yaşanan bu ekonomik krizin etkileri henüz atlatılamamış iken, bu sefer Afrin'de yoğunlaşan ve Ülkemizin güvenliğini tehdit eden terörü ortadan kaldırmak üzere, 20 Ocak 2018 tarihinde Devletimizin haklı ve gerekli olarak başlattığı "Zeytin Dalı Harekatı" nedeni ile PKK/PYD/YPG/DEAŞ tarafından Kilis'e yeniden roket atılmaya başlamıştır. 20 Ocak 2018 Cumartesi günü akşamından 22 Ocak 2018 tarihine kadar 12 roket atılmıştır. Kilis halkını yeniden korku ve endişeye sevk eden bu roketli saldırıların Kilis ekonomisindeki olumsuz etkileri terör örgütleri sınırımızdan sökülüp atılıncaya kadar artarak devam edecektir. Bu sebeple, krizin olumsuz etkilerini asgariye indirmek, sanayici, tacir ve esnafımıza moral ve motivasyon sağlamak amacı ile Kilis'te yeniden "Mücbir Sebep Hali" ilan edilmesi ve birikmiş olan vergi borçlarının silinmesi uygun olacaktır" şeklinde konuştu.

KİTSO Başkanı ÖNDEŞ bu taleplerini 22 Ocak 2018 tarihinde Kilis'i ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ'a sözlü olarak ilettiklerini ifade ederek, "Bugün de yazılı olarak Defterdarlık makamına verdiklerini belirterek "Zeytin Dalı Harekatı'nın Haklı ve Gerekli olduğunu KİTSO camiası olarak bu konuda güvenlik güçlerimizi var gücümüzle destekçisi olacak. Allah Devletimize, Milletimize zarar vermesin, kahraman Mehmetçiliğimize güç kuvvet versin, Allah onları saklasın beklesin. İslamın son ordusunun muzaffer olması için yardımcısı olsun" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.