Başbakan: Şeker Fabrikalarında Çalışanların 5 Yıl Çalışma Hakkı Var

Başbakan: Şeker Fabrikalarında Çalışanların 5 Yıl Çalışma Hakkı Var
Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Yıldırım, "Bu özelleştirmede bütün çalışanların hakları sonuna kadar korunuyor.

Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Yıldırım, "Bu özelleştirmede bütün çalışanların hakları sonuna kadar korunuyor. Fabrikasında 5 yıl çalışma garantisi var. Bu tercihi çalışanın kendisi yapacak. Bu fabrikalar en az 5 sene üretim yapacak. Kapatılmayacak. Fabrikaların değerli arsaları var, satılıyor iddiaları da külliyen yalandır" dedi.

"FABRİKALAR KESİNLİKLE KAPATILMAYACAK"

Şeker fabrikalarının kapatılacağı konusunda açıklama yapan Başbakan Yıldırım, "Bu özelleştirmede bütün çalışanların hakları sonuna kadar korunuyor. Fabrikasında 5 yıl çalışma garantisi var. Bu tercihi çalışanın kendisi yapacak. Bu fabrikalar en az 5 sene üretim yapacak. Kapatılmayacak. Fabrikaların değerli arsaları var, satılıyor iddiaları da külliyen yalandır. Bunun doğrusu, fabrikanın ihtiyacı kadar arsa verilecektir. Ayrıca bir fabrika üretim yapmazsa teminatı nakde çevrilecek ve devam edilecek. Şeker fabrikaları özelleştirilince kapatılacakmış, şeker pancarı üretimi yok olacakmış, azalacakmış. Bütün bunlar yalan dolan. Buradan açıkça söylüyorum. Bu fabrikalar daha fazla kapasiteyle çalışacak, daha çok pancar üretimiz bu işten yararlanacak" dedi.

"ŞÜPHE BİLE BİZİM İÇİN YETERLİ"

Yıldırım, Nişasta bazlı şekerin, sağlık açısından bazı sakıncaları olduğu konuşuluyor. Ama ispatlanmış bir şey yok fakat şüphe bile bizim için yeterlidir. Bu yüzden de bu nişasta bazlı şeker üretimin sıkı bir denetim altına alacağız, düzenlemeler getireceğiz, kotasını da kısacağız. Bu iş üstünden siyaset yapmaya çalışanlar bu memlekete hizmet etmiyor" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.