Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek Batman’da

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek Batman’da
1. Batman Kitap Fuarının açılışına katılmak üzere Batman'a gelen Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Fransa'da düzenli kitap okuyanların sayısı...

1. Batman Kitap Fuarının açılışına katılmak üzere Batman'a gelen Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Fransa'da düzenli kitap okuyanların sayısı yüzde 21'dir. Yani her 100 kişiden 21 kişi düzenli olarak kitap okuyor. Türkiye'de bu oran ne yazık ki binde birdir. Maalesef yapılan anketler bunun Türkiye'de binde bir düzeyinde olduğunu gösteriyor. Buda bize yakışmıyor" dedi.

1. Batman Kitap Fuarının açılışına katılmak üzere Batman'a gelen Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Batman Üniversitesi Merkez Kampusunda düzenlenen açılış törenine katıldı. Batman Valiliği ile kamu kurum ve kuruluşlarının ortaklaşa düzenlediği kitap fuarı açılışında konuşan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, kitap okumanın önemine dikkat çekerek Batman'da 20 milyon liralık bir kütüphane kompleksi yapacakları müjdesini verdi.

Batman'a yapılacak kütüphane ile sadece fuarlar değil kalıcı bir eser olarak kitap sevgisini, kitap erişimini ve Batman'ın kültürel hayatını zenginleştirmesini umut ettiğini belirten Şimşek, "Kitaplar yaşadığımız ve oturduğumuz yerden dünyayı gezmemizi muazzam deneyimlerdir, okurken neredeyse yaşama imkanı veriyor. Bu günün dünyasında sosyal medya anlık bilgi paylaşımını sağlıyor ama kitaplar çok daha derinlemesine bizim dünyamızı insanları deneyimlerini ve tarihi anlamamızı sağlıyor" dedi.

"Kitaba harcanan kaynak dünyada 1.3 dolar ama Türkiye'de sadece ve sadece 25 sent harcanıyor"

Türkiye'de kitap okuma oranın çok düşük olduğunu anlatan Başbakan Yardımsı Şimşek, "Fransa'da düzenli kitap okuyanların sayısı yüzde 21'dir. Yani her 100 kişiden 21 kişi düzenli olarak kitap okuyor. Türkiye'de bu oran ne yazık ki binde birdir. Maalesef yapılan anketler bunun Türkiye'de binde bir düzeyinde olduğunu gösteriyor. Bu da bize yakışmıyor. Aslında ben bu bölgede kitap aşkının biraz daha yüksek olduğu kanısındayım ama anketler bize bunu bu şekilde gösteriyor. Maalesef kitaba harcanan kaynakta son derece sınırlı bir yılda Norveç'te kişi başı 137 dolar, Almanya'da 122 dolar, Belçika'da 100 dolar, dünyada 1.3 dolar ama Türkiye'de sadece ve sadece 25 sent harcanıyor yani 1 dolar bile harcamıyoruz. O nedenle kitabın kıymetini aşılamak lazım kitap okumayı bir hayat tarzı olarak bizim sürekli gündem de tutmamız lazım" ifadelerini kullandı.

Konuşma sonrası fuar açılışının kurdelasını kesen Şimşek kitap stantlarını gezerek yazarlarla sohbet etti.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek Batman’da

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek Batman’da

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek Batman’da

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek Batman’da

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek Batman’da

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.