Başbakan Yıldırım: Bahçeli’nin Lafı Üstüne Laf Söylemek Bize Yakışmaz

Başbakan Yıldırım: Bahçeli’nin Lafı Üstüne Laf Söylemek Bize Yakışmaz
Başbakan Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin başkanlık konusundaki son açıklamalarını, "Sayın Bahçeli'nin lafı üstüne laf söylemek...

Başbakan Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin başkanlık konusundaki son açıklamalarını, "Sayın Bahçeli'nin lafı üstüne laf söylemek bize yakışmaz. Ne diyorsa odur" diye değerlendirdi.

 

Başbakan Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde düzenlediği basın toplatısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin başkanlık konusundaki "MHP'nin TBMM'de tercihi ne olursa milletin karşısında da tıpatıp aynısı olacaktır" sözlerine ilişkin Yıldırım, "Sayın Bahçeli'nin açıklamasını bizim yorumlamamız doğru olmaz. Sayın Bahçeli'nin lafı üstüne laf söylemek bize yakışmaz. Ne diyorsa odur" dedi.

Yıldırım, "Başkanlık konusunda referanduma yetecek sayıda milletvekiliyle destek olacağı anlamını çıkardınız mı yoksa tam tersi bir anlam mı çıkıyor" sorusu üzerine ise, "Baştan beri Sayın Bahçeli açıkça bunu söylüyor, bu bir krizdir, bu sorun daha fazla ülkenin gündeminde kalmamalı. Bir an önce, bizim siyaset olarak çözemediğimiz bu sorunu milletin önüne götürüp çözümün yollarını açmamız gerekir, diyor. Ya çözelim, çözemediğimize göre çözümü yapacak millete gidişe de engel olmayalım, diyor. Biz de tam bunu söylüyoruz. O bakımdan olayı böyle anlamak lazım" diye konuştu.

-"OLUMLU KATKI YAPACAKLARINI ANLIYORUZ"-

Bir gazetecinin "Bahçeli'den Meclis'te bir destek gelmeyebileceğine dair bir endişeniz var mı" sorusuna da Yıldırım, "Bizim görevimiz millete vaat ettiğimiz anayasayı hazırlayıp yüce Meclis'e sunmaktır. Ondan sonra görev yüce Meclis'indir. Gerekçeleriyle anlatacağız yaptığımız değişikliğin ne anlama geldiğini, halkımızla paylaşacağız ve Meclis'e teklifimizi getireceğiz. Ondan sonrası Meclis'in bileceği iştir. Sayın Bahçeli'nin bugüne kadar yaptığı açıklamalar ümit vericidir, yapıcı açıklamalardır. Meclis'te bu teklife kendi şartları dahilinde olumlu katkı yapacakları yönünde anlamaktayız" yanıtını verdi.

Yıldırım, teklifi ne zaman sunacakları sorusu üzerine de, "Pek yakında" dedi. Yıldırım, "Hükümet sistemi var değişiklikte o da başkanlık sistemi. O sır değil" diye konuştu.

Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla da gerektiğinde, her şekilde görüşebileceklerini söylerken, "Bir problem yok. Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın Bahçeli ile kısmi bir anayasa değişliği konusunda zaten mutabakatımız var. Bununla ilgili de güzel bir çalışma yaptılar. Bizim getireceğimiz teklif bunları da kapsıyor aynı zamanda" dedi. (ANKA/SON)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.