Başbakan Yıldırım: ‘Çanakkale Geçilmez’ Tarihte Kaldı

Başbakan Yıldırım: ‘Çanakkale Geçilmez’ Tarihte Kaldı
Başbakan Binali Yıldırım, Çanakkale 1915 Köprüsü ile ilgili, "Türkiye'nin bir mega projesi daha start almış oldu. "Çanakkale geçilmez" tarihte kaldı,...

Başbakan Binali Yıldırım, Çanakkale 1915 Köprüsü ile ilgili, "Türkiye'nin bir mega projesi daha start almış oldu. "Çanakkale geçilmez" tarihte kaldı, Çanakkale artık her türlü geçilir hale geldi. Denizden geçiliyor, havadan geçiliyor, şimdi karadan geçilir olacak" ifadelerini kullandı.

 

Başbakan Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde basın toplantısı düzenledi. Çanakkale 1915 Köprüsü ile ilgili bilgi veren Yıldırım, yaklaşık 5 yıl yapım süresi öngörülen köprünün temel atma töreninin 18 Mart'ta yapılacağını söyledi. Köprünün geçiş ücretinin 15 Euro+KDV olacağını ifade eden Yıldırım, maliyetin ise teklifle birlikte kesinleşeceğini, yaklaşık 10 milyar lirayı bulacağını belirtti.

-"ÇANAKKALE ARTIK HER TÜRLÜ GEÇİLİR HALE GELDİ"-

Başbakan, şöyle devam etti:

"Son 50 yıldır konuşulan bir projedir. Bunu da yapmak bize nasip oldu. Yarın ihale ilanına çıkıyoruz. 26 Ocak'a kadar teklifler toplanacak, değerlendirilecek. Her şey yolunda giderse 18 Mart'ta da kazmayı vuracağız. Japonya ilgileniyor, başka ilgilenenler de var. Neticede birer birer meydana çıkacaklar. Burası er meydanı, hangisi güçlüyse, en iyi teklifi verirse, sistem şöyle olacak, yapım süresi dahil işletme süresini en az verenin olacak. Süre yarıştırılacak. Trafik garantisi var, birim geçiş ücreti var. Süreyi en kısa veren teklif, kazanan teklif olacak. Türkiye'nin bir mega projesi daha start almış oldu. "Çanakkale geçilmez" tarihte kaldı, Çanakkale artık her türlü geçilir hale geldi. Denizden geçiliyor, havadan geçiliyor, şimdi karadan geçilir olacak. Türkiye dünyada böyle büyük projeleri yapan ender ülkelerden biri. Türkiye ekonomisi üzerine çeşitli hikaye yazmaya çalışanlar bir kez daha gerçeğin böyle olmadığını görmüş olur."

Köprünün geçiş süresi ile ilgili soruya ise Başbakan Yıldırım, "Viyadük dahil üç dakika olacak. One minute, two minutes, three minutes. Sırayla gidiyoruz" yanıtını verdi. (ANKA/DEVAM)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.