Sonbahar Trofesi Yelken Yarışları Çeşme’de Başladı

Sonbahar Trofesi Yelken Yarışları Çeşme’de Başladı
Ege Açık Yat Kulübü (EAYK) ve Uluslararası Çeşme Yat Kulübü'nün (ICYC) ortaklaşa düzenlediği 2017 İzmir Sonbahar Trofesi 1. Ayak Yarışları, 7 Ekim...

Ege Açık Yat Kulübü (EAYK) ve Uluslararası Çeşme Yat Kulübü'nün (ICYC) ortaklaşa düzenlediği 2017 İzmir Sonbahar Trofesi 1. Ayak Yarışları, 7 Ekim Cumartesi günü, İzmir'in Çeşme ilçesindeki Çeşme Marina'da başladı.

30 teknenin kayıt yaptırdığı 1. ayağın ilk günü, Marina Yacht Club'teki brifingin ardından başladı. Yarışlar, rüzgarın sağanaklarda 32 knotlara kadar çıkmasından adondene edildi.

EAYK ve ICYC kulüpleri, Çeşme Marina EAYK adıyla birleşecek

Cumartesi öğleden sonra, Çeşme Marina toplantı odasında, Quattro teknesi ekibinden Tülay Çokacar'ın hazırladığı "Aşağı Yarışı Belgeseli"nin gösterimi yapıldı. İlk kez izleyici karşısına çıkan video, yarışçılar tarafından keyifle izlendi. Gösteri sonrasında Marina Yacht Club'te, İzmir Sonbahar Trofesi Açılış Kokteyli düzenlendi. Açılış kokteylinde konuşan Çeşme Marina Genel Müdürü Can Akaltan, ileriki günlerde EAYK ve ICYC kulüplerinin birleşerek Çeşme Marina EAYK adı altında tek bir kulüp olacağı müjdesini verdi. EAYK Komodoru Akif SEZER de yaptığı konuşmasında "Kış Trofesi'ne katılan teknelere üniversitelerin yelken topluluklarından en az iki üniversiteli genç yelkenciyi misafir etme zorunluluğu getirdik" dedi.

Turgut Ayker anısına denize çelenk bırakıldı

Yarışın ikinci günü, güzel güneşli bir havada başladı. Brifing ardından denize açılan tekneler, geçen hafta vefat etmiş olan eski EAYK KomodoruTurgut Ayker'i denize bıraktıkları çelenk ve karanfiller ile uğurladılar. Tören sonrası IRC ve Destek sınıflarında ayrı ayrı verilen startların ardından tekneler, keyifle yarışı tamamladılar.

İzmir Sonbahar Trofesi 1. Ayak Yarışları sonucunda; IRC 1'de SHAKER, IRC 2'de ARNES, IRC 3'de GOODDAY SUNSHINE, IRC 4'de TRINITY, IRC 5'de FARMER ve Destek Sınıfı'nda BANSHEE birincilik ödüllerinin sahibi oldu.

İzmir Sonbahar Trofesi 2. Ayak Yarışları, 21-22 Ekim tarihlerinde Çeşme'de yapılacak.

Sonbahar Trofesi Yelken Yarışları Çeşme’de Başladı

Sonbahar Trofesi Yelken Yarışları Çeşme’de Başladı

Sonbahar Trofesi Yelken Yarışları Çeşme’de Başladı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.