Başbakan'dan 6. Filo'yu Kıbrıs Açıklarına Göndermeye Hazırlanan Abd'ye: Kışkırtıcı Faaliyetler Karşılığını Bulur

Başbakan'dan 6. Filo'yu Kıbrıs Açıklarına Göndermeye Hazırlanan Abd'ye: Kışkırtıcı Faaliyetler Karşılığını Bulur
Başbakan Binali Yıldırım, KKTC Başbakanı Tufan Erhürman ile bir basın toplantısı düzenledi. Yıldırım, Rum kesiminin sondaj çalışmalarını ABD Donanmasına ait 6.

Başbakan Binali Yıldırım, KKTC Başbakanı Tufan Erhürman ile bir basın toplantısı düzenledi.

Yıldırım, Rum kesiminin sondaj çalışmalarını ABD Donanmasına ait 6. Filo'nun koruyacağı iddialarını yanıtladı. Yıldırım "Kışkırtıcı faaliyetler karşılık bulur" dedi.

Başbakan Yıldırım, KKTC Başbakanı Tufan Erhürman ile ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, şöyle konuştu:

"BU DENSİZLERİ MUHATAP ALMIYORUZ"

(Yunanistan'da Türk bayrağının yakılması) Bayrak ülkelerin onurudur, gururudur. Bayrağa yapılan bir hakaret, yakma o ülkeye yapılmış sayılır. Dolayısıyla bunun kabul edilebilir bir yanı yoktur. Bizim ay yıldızlı bayrağımız bizim gururumuzdur. O bayrak uğruna canlarımızı veriyoruz. Dolayısıyla bu densizliği yapanları muhatap bile almıyoruz. Biz Ege Denizi dostluk denizi olsun, düşmanlıklar azalsın, dostluklar artsın diyoruz. Bu ve benzeri provokasyonlar bu düşüncemize katkı sağlamaz.

"YUNAN ASKERLERİ SINIR İHLALİ YAPTI"

(Sınırı geçen iki Yunan askerinin tutuklanması) Geçtiğimiz günlerde iki Yunan askeri sınır ihlali yaptı. Hukuki süreç devam ediyor, yargı gereğini yapacak. Bu konuyu AB ilişkilerine kadar götürmek bir zeka işi. Zaten Türkiye ile ilgili hangi konu olursa AB'ye taşımak bir alışkanlık haline geldi. Bunlar AB ile ilişkilerimizi ileri de götürmez geri de düşürmez.

"KIŞKIRTICI FAALİYETLER KARŞILIĞINI BULUR"

(Kıbrıs açıklarındaki sondaj faaliyetleri) Ada etrafında herhangi bir yer altı zenginliğinin dışarıya çıkartılmasında muhatap adada aranıyorsa bu muhatap hem Kuzey'dir hem Güney'dir. Bu iki muhatabın mutabık kalmadığı bir çalışma, bizim açımızdan tehdit olarak, Kuzey Kıbrıs'ın egemenlik haklarını bir ihlal girişimi olarak değerlendirilir. Bunun kimin tarafından yapıldığının önemi yoktur."

Başbakan, ABD'nin 6. Filo'yu sondaj çalışmalarını korumak için bölgeye göndereceği iddialarına ilişkin olarak ise "Kışkırtıcı faaliyetler karşılık bulur" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.