Başkan Bakıcı: "İşten Çıkarmadan Bu İşi Çözeceğiz"

Başkan Bakıcı: "İşten Çıkarmadan Bu İşi Çözeceğiz"
Selçuk Belediyesi Mart ayı meclis toplantısı, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı başkanlığında gerçekleştirildi.
Selçuk Belediyesi Mart ayı meclis toplantısı, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı başkanlığında gerçekleştirildi.

Selçuk Belediyesi Meclisi, Mart ayı meclis toplantısını yaptı. Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı başkanlığında bir araya gelen meclis üyeleri, komisyonlara havale edilen gündem maddelerini görüşüp karara bağladı. Meclise borçlanma yetkisi için sunulan bir önergeye de, bir çekimser oy ile tüm gruplar kabul oyu verdi. Toplantıda konuşan Bakıcı, belediyenin içinde bulunduğu mali sıkıntıları ve bu konuda yapılan çalışmaları değerlendirdi. Söz konusu borçlanmanın nedenini açıklayan Bakıcı, "Bu sıkıntı sadece belediye başkanının sorunu değildir. Meclis üyeleri de dahil hepimizin sorunudur. Hepimiz iyi bir yönetim ortaya koymaya çalışıyoruz. Dolayısıyla bir paylaşım içerisinde olmamız gerekiyor. Bu paylaşım içerisinde sorunları birlikte kaldırmanın, birlikte göğüslemenin doğru olduğunu düşünüyorum. Bu bağlamda Selçuk'un en ücra köşesindeki insanımız da dahil olmak üzere herkesin hakkını gözeterek ve kimseyi de işten çıkartmadan bu işi çözeceğiz" dedi.

Mali sıkıntılar nedeniyle son günlerde işçilerin maaşlarının ödenemediğini hatırlatan Başkan Bakıcı, "Hepimiz emekçiden yanayız. Yani çalışanımızın yanındayız. Hele hele üretken emeğe saygımız sonsuzdur. Belediyeyi bu şartlarda bu noktaya getirmek önemlidir. Hani birilerinin "çok gitmez" dediği iki yıldır gidiyor, hem de bir kişiyi dışarıda bırakmadan. Hiç kimsenin ekmeğine mani olmadan bu işi götürüyoruz ve götüreceğiz de. Yeter ki, insanlarımız çalışsın, arkadaşlarımız kurumu sahiplensinler, emeklerini sonuna kadar versinler, biz her zaman çalışanımızın yanındayız. Emekten yanayız. Bir belediye başkanı olarak sonuna kadar da emekten yanayım" diye konuştu.

Göreve başladıklarında belediyeyi bir önceki yönetimden 22 milyon 300 bin TL borç ile devir aldıklarını hatırlatan Başkan Bakıcı, "Borç yönetim tarzını ortaya koyacağız. Örneğin şimdi 925 bin TL borçlanma yetkisi aldık. Bu arada projelerimiz yürüyor, kamulaştırma yürüyor. Bizim belediyenin sıkıntısı Selçuk'taki insanların ve hanelerin sıkıntısı ile eşdeğerdir. Yaz aylarında durumumuz iyi ama kış aylarında sıkıntılıyız. Yaza uzanmaya çalışıyoruz, can suyu olsun istiyoruz. İşçimiz kirasını ödesin, pazarına çıksın, taksitlerini ödesin istiyoruz. Yaz geldiğinde zaten rahatlıyoruz. İki aylık bir süreç bu" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.