Başkan Doğan: “Kadına Şiddet Türk Erkeğinin Anlayışı Değildir”

Başkan Doğan: “Kadına Şiddet Türk Erkeğinin Anlayışı Değildir”
İzmit Belediyesi tarafından düzenlenen Yurdumun Ezgileri ve Malazgirt'ten Çanakkale'ye Kahraman Kadınlarımız etkinliğinde konuşan İzmit Belediye Başkanı...

İzmit Belediyesi tarafından düzenlenen Yurdumun Ezgileri ve Malazgirt'ten Çanakkale'ye Kahraman Kadınlarımız etkinliğinde konuşan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, "Kadına şiddet, baskı yapan anlayış Türk erkeğinin anlayışı değildir" dedi.

İzmit Belediyesi tarafından Yurdumun Ezgileri ve Malazgirt'ten Çanakkale'ye Kahraman Kadınlarımız etkinliği düzenlendi. Cephanelik'teki Kadın Sosyal Yaşam Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğe İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, AK Parti MKYK Üyesi Berçin Havva Öztürk, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Yılmaz, İzmit Belediyesi Meclis Üyeleri Emine Sevim Okanalp, Emine Zeybek, Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü, BBP İl Başkanı Serhat Duyar, AK Parti İzmit İlçe Kadın Kolları Başkan Vekili Sibel Saraç, İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Güray Oruç ve çok sayıda vatandaş katıldı. İki bölüm halindeki etkinliğin ilk bölümünde Anadolu'nun kuruluş yıllarında tarihin seyrini değiştiren kahraman Türk kadınlarının yaşamlarından kesitler yer aldı. İkinci bölümde de ise Çanakkale Savaşı ve 15 Temmuz olaylarında kahramanlık gösteren kadınların yaşamları Türküler eşliğinde izleyicilerle buluştu.

Programdaki konuşmasında kadınların savaşlarda yaptığı hizmetlere değinen İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, "Türk milleti olarak bizler bugünlere gelmemizde, birçok isimsiz kahramanın ve liderin büyük emeği ve rolü vardır. Bir görünen kahramanlar var bir de görünmeyen kahramanlar var. Türk milletinin varoluşunda kadınlarımız görünmeyen kahramanlar olarak bugünlere gelmemizde önemli rol oynamıştır. Kurtuluş Savaşımızın verildiği mücadelede birçok kentimizde kadınlarımız arka planda büyük lojistik destek sağlamış ve cepheye dahi çıkmıştır. Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türk milleti şaha kalktığında sadece erkekler değil bir o kadar kadınlarlaydı. Erkeği de kadını da bir bütün olarak askerdi dedi.

Kadın hakları konusunda Avrupa'nın Türkiye'de görmesi gereken şeyler olduğunu dile getiren Başkan Doğan, "Türk kadını sadece evinin kadını olarak bir numara değil. Gerektiğinde vatanın, milletin, bayrağın korunmasında her türlü mücadeleyi verebilecek kadar güçlü ve cesurdur. Türk milletinin geleneğinde de inanç değerlerinde de bu vardır. Avrupa'nın insan hakları ve kadın hakları demesine bakmayın. Suiistimali, istismarı en iyi onlar yapıyor. Kadınlara değeri gelsinler bizim kültürümüzde görsünler. Bizim inancımız cenneti annelerin ayağının altına koyacak kadar değer veriyor. Bizim tarihimizde kadınlar her zaman güçlü olmuştur" diye konuştu.

Sosyal hayatta kadını destekleyen çalışmaların yapıldığını belirten Doğan,"Daha Avrupa seçme hakkı verelim mi vermeyelim diye tartışırken, Mustafa Kemal Atatürk dünya da ilk kez kadına seçme seçilme hakkını vermiştir. Bugün Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde, ben de her kuruluşta ilk kadınların oranını sorarım. Siyasette, ticari hayatta, sosyal hayatta daha fazla olsun. Bizler de onun çizgisinde çalışıyoruz. Girişimcilik konusunda, kadınların girişimciliğini destekliyoruz. Bu siyasi bakış açısında, siyasette destek veriyoruz. Sosyal hayatta kadınımızı önemseyen çalışmalar yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Kurulan tüm Türk medeniyetleri kadının eliyle değerlendiğine dikkat çeken Doğan, "Türk milleti kadınıyla erkeğiyle bütün bir millet. Kurduğumuz bütün devletler, getirdiğimiz bütün medeniyetlerde kadının eli mutlaka olmuştur. Kadının eli değdikçe değerlenmiştir. Kadına şiddet, baskı yapan anlayış Türk erkeğinin anlayışı değildir, hastalıklı bir yapıdır. Bu nedenle de reddediyoruz. Türk kadını baş tacıdır. Allah Türk kadınına sağlık, sıhhat, güç kuvvet versin. Türk kadınıyla gurur duyuyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilelebet var olacaksa sadece Türk erkeği değil en az onun kadar Türk kadını sayesinde var olacak" ifadelerini kullandı.

Başkan Doğan: “Kadına Şiddet Türk Erkeğinin Anlayışı Değildir”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.